Trabzon Of ilçesinde Uluslararası Karate Şampiyonası 10 ülkeden 500'e yakın sporcunun katılımı ile başladı.

Of Belediyesi ve Of Kaymakamlığı'nın katkıları ile Of'ta düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası bugün düzenlenen minikler ve yıldızlar müsabakaları ile başladı. İki gün sürecek olan müsabakalara Azerbaycan, Ukrayna, Belaruz, Ermenistan, Özbekistan, İran, Irak, Gürcistan, Rusya, Lübnan ve Türkiye'den yaklaşık 500 sporcu katıldı. Sert geçen müsabakalarda minikler kategorisinde Gürcistan'dan katılan sporcunun yüzüne aldığı tekme darbesinden sonra ağlaması dikkatlerden kaçmadı.

Of Kapalı Spor Salonu'nda Şampiyona sürerken

birde tören düzenlendi. Törene Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende ilk olarak şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaketleri takdim edildi. Of Belediye Başkanı Murat Saral'ın plaketini Of

Kaymakamı Eren Arslan takdim etti.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, bu tarz organizasyonlardaki yerel desteklerin önemine değinerek, "Yerelden gelen bu tip destekler bu tarz organizasyonları daha fazla yapmamızı sağlayacaktır. Gördüğünüz gibi Of'ta hem kaymakamlığımız hem de belediye başkanlığımızın desteği ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" dedi.

Of Belediye Başkanı Murat Saral ise konuşmasında kazananın dostluk ve kardeşlik olması temennisinde bulunarak, "Önemli olan bu tip organizasyonlarda kazanan dostluk ve kardeşliğin olmasıdır. O nedenle dışarıdan gelen misafirlerimizin hepsine hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Of Halk Oyunları ekibi Bıçak Horonu oyununu sergiledi. 1. gün müsabakalarında dereceye giren sporculara ise madalyaları takdim edildi.
Editör: TE Bilişim