Ardeşen MYO Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın her iki yarısı da büyük çekişmeye sahne oldu. Geçtiğimiz haftasonu ligde karşılaşan iki Karadeniz takımının derbi heyecanı bu kez Türkiye Kupası’na taşındı. Ligde kendi seyircisi önünde ağırladığı Ardeşen GSK ile 30-30 berabere kalan Zağnosspor, rakibiyle bu kez Türkiye Kupası’nda deplasmanda karşılaştı.

İlk yarısını Ardeşen GSK’nın 14-13 önde bitirdiği karşılaşmanın ikinci yarısında Zağnosspor daha etkili oynamaya başladı. Skoru eşitledikten sonra öne de geçen Zağnosspor, karşılaşmadan 29-27 galip ayrıldı. Zağnosspor aldığı bu galibiyetle yarı Final için avantaj yakaladı. İki takım arasındaki rövanş maçı 2 Nisan 2017 tarihinde Trabzon’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanacak.

MAÇ SONU OLAYLAR

Ardeşen’deki maçın son düdüğüyle birlikte salonda istenmeyen olaylar yaşandı. Ardeşen GSK’lı seyirciler Zağnossporlu yöneticilere ve oyunculara saldırdı. Çıkan olayları dindirmek için salonda görevli polisler olaylara müdahale etmeye çalıştı. Polisin kontrolü ele almasının ardından Zağnossporlu yöneticiler ve oyuncular salonun koridorunda güvenlik çemberine alındı.

Burada bir açıklama yapan Zağnosspor Hentbol Kulübü Başkanı Abdülaziz Baş, “Haftasonu Ardeşen’i sahamızda en iyi şekilde ağırladık. Kimseye en ufak zarar gelmedi. Ancak burada hem bize hem oyuncularımıza karşı çirkin saldırılar oldu. Salonlarda istenmeyen görüntüler. Bunun bir spor olduğunu bilmeyen ya da unutan taraftarlar olması elzemdir” diye konuştu.

SALON: Ardeşen MYO

HAKEMLER: Özgül Benli, Savaş Yüksek 

ZAĞNOSSPOR: Serpil Abdioğlu, Lea Krajnc 2, Martina Pavic 5, Anastazija Dokovic 4, Dushica Gjorgijevska 2, Tetiana Kyriushyna, Merve Adıyaman 3, Betül Yılmaz 6, Kristina Tarasova, Lidija Horvat 5, Yağmur Toprak 2

ARDEŞEN GSK: Kristina Graovac, Tea Grubisic 8, Tanja Yuckovic 1, Neslihan Akcanca 4, Buse Matlı 1, Duygu Sakallı 3, Valeria Zoria 2, Melek Yazıcı, Gamze Haşimoğlu 4, Olha Vashchuk 4

İLK YARI: 14-13 (Ardeşen GSK)

MAÇ SONUCU: 27-29 (Zağnosspor)

İKİ DAKİKA CEZASI: Duygu Sakallı (Ardeşen GSK), Kristina Tarasova, Lidija Horvat, Yağmur Toprak (Zağnosspor)

Editör: TE Bilişim