Hayri Gür Spor Salonu'ndaki müsabakaların gündüz bölümünde 60 kiloda ringe çıkan Keleş, çeyrek finalde İngiliz rakibi Samuel Maxwell ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında 3 raundda da üstün bir mücadele ortaya koyan milli boksör, 17-8'lik skorla galip ayrıldığı maçın ardından yarı finale yükseldi.

Fatih Keleş, kilosunda yarı finale Yükselen sporcuların olimpiyat vizesi alma hakkı bulunması nedeniyle, daha önce Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası'nda "sıfır" çeken milli takımda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için vize almayı başaran ilk sporcu oldu.

Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan Keleş, taraftarları selamladıktan sonra protokol tribününde karşılaşmayı izleyen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in elini öptü.

Fatih Keleş, AA muhabirine, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde boksta ilk vize alan sporcu olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Avrupa'nın önemli sporcuları karşısında vize aldım. 23 yaşındayım ve ilk kez olimpiyatlara katılacağım. Bunun da ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Keleş, müsabakaların beklediğinden daha iyi şekilde geçtiğini ifade ederek,

"Yüzde 60'larda bir performans sergilememe rağmen olimpiyat vizesi aldım. Ancak bununla kalmayacak. Olimpiyatlara tam hazır olup, yüzde 100 performansımı ortaya koyarak, inşallah ülkeme madalya kazandıracağım" diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim