2 yıl önce Avrupa’daki müsabakalara hazırlanırken idman çıkışı 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Başını yere çarpan Bayramoğlu ameliyat üstüne ameliyat geçirdi. 

"Hayallerimi Bırakmadım"

Doktorları artık boks yapamayacağını devam ederse sakat kalacağını veya öleceğini söylüyordu. En büyük sevdası boks olan Mücahit Bayramoğlu şampiyonluk hayallerini gerçekleştirmek istiyordu. Babasıyla beraber Prof. Dr. Kayhan Kuzeyli’nin yanına gitti. Türkiye 3.’Sü Oldu Prof. Dr. Kuzeyli yurt dışından getirdiği özel platinlerle kendisini ameliyat etti ve arkasında durarak başarabilirsin dedi. O günden itibaren boksa devam eden Mücahit Bayramoğlu Türkiye 3.’lüğü madalyasını aldı ve “Hayallerim gerçek oldu” dedi.

2 yıl önce bir grup kişilerin saldırısı sonucuna kafasına darbe alarak 3 ameliyat geçiren milli boksör kafasında eriyen platin ile boks hayatına devam ediyor. Oldukça problemli dönemler geçirdiğini dile getiren şampiyon sporcu, “10 yaşında Osmanlı Boks Spor Kulübü Turgut Dereköylü hocamın yanında spora başlamıştım. Boksa başlama sebebim ise küçükken çok hırçın bir yapıya sahiptim ve durmadan hep arkadaşlarımla kavga ediyordum.  Bu hiperaktifliğimi atmak için babam beni bu spora yönlendirmişti. İlk başladığım zaman ilerisi hakkında hiçbir şey düşünmüyordum sadece daha iyi yumruk atacağımı zannediyordum. 1 aylık çalışmam sonrasında hocam bendeki yeteneği anladı ve Türkiye Şampiyonasına gittik. Elimden geleni yaparak Türkiye ikincisi olmaya hak kazandım. Bunun yanı sıra 3 Türkiye Şampiyonluğum, 2 kez Türkiye ikinciliğim ve 2 kez de Türkiye üçüncülüğüm oldu. Annem ilk zamanlar boks yapmama karşı geliyordu bana bir şey olacağı için bu spordan uzak durmamı istiyordu fakat başarılarım geldiği zaman kendisi de benim en iyi destekçilerimden birisi oldu.” diye konuştu.

Bayramoğlu,“Tam başarılı dönemimde emin adımlarla ilerlerken milli takıma gidip Avrupa’da düzenlenecek olan şampiyonada ülkemizi temsil edecektim fakat bir idman çıkışı evime giderken 4-5 kişilik grubun bana saldırması sonucuyla yere düşerek kafamı mermere vurdum ve büyük bir şekilde başımda açılma olmuştu. 2 devlet hastanesinde ameliyat geçirdim ve doktorlar asla boks yapamazsın demiştiler bu benim psikolojimi tamamıyla bitirmişti. Son olarak babam Prof. Doç. Dr. Kayhan Kuzeyli’yi buldu. Kayhan hoca yurtdışından eriyen platin getirterek beni ameliyat etti her zaman bana destek olarak hiç yalnız bırakmadı. Diğer doktorlar ringde ölebilirsin demesine rağmen Kayhan hoca bana inandı ve sonuna kadar arkamda durdu. O zamanlar idmana gittiğim zaman başım ağrıyordu ve ağlarak salonu terk ediyordum. Ben bu olayı yaşadıktan sonra boks hayatımda oldukça gerileme oldu ama hiçbir zaman pes etmeden yoluma devam etmeye çalıştım. Ailem benimle birlikte çok savaştı ve mücadele ettiler belki de böyle bir aileye sahip olmasaydım her şey daha farklı olacaktı. 2 yıl boks yapamadım bu süre içerisinde ruh salığım çok kötüydü insanlardan uzaklaşıyordum birer birer. Beni hayatıma yeniden kazandıran Kayhan Kuzeyli’den Allah razı olsun o olmasaydı bende buralara kadar gelemezdim” ifadelerini kullandı. 

Şampiyon boksör sözlerine şöyle devam etti; “Boks her zaman aklımdaydı ve yaşadığım bu kötü olay aklımdan çıkmıyordu. Ailemle bile bir süre aram bozulmuştu herkese ters cevaplar veriyordum. Gayet başarılı bir ameliyat geçirerek 5-6 aylık bir süreç sonucunda yeniden yavaş yavaş idmanlarıma başlamıştım. Uzun bir süre dövüşmediğim için performans düşüklüğüm oldu. Çok hırslı bir şekilde eski performansımın daha da yukarısına çıkmak için elimden gelenin fazlasını yapıyordum. Allah’a şükür şuanda toparladığımı düşünüyorum. 2016 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü adına katıldığım şampiyonada ilk maçımda talihsiz bir şekilde elimin çatladı fakat pes etmedim ve 60 kg’da Türkiye üçüncüsü oldum. Benden maddi olarak hiçbir şey istemeyen ve sadece boksta başarı yapıp ona madalya getirmemi isteyen doktorum Kayhan Kuzeyli’ye verdiğim sözü tutarak son olarak katıldığım şampiyonadaki madalyamı ona getirdim. Yaşadıklarım gerçekten çok zor şeyler benim her zaman arkamda duran Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Kazım Aydın ve beraberinde antrenörlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki kariyerimde nice şampiyonluklara imza atacağımdan kimsenin şüphesi olmasın”.

Çok zor süreç geçirdiklerini ifade eden şampiyon sporcunun babası Hacı Şevket Bayram ise “Oğlum kariyerinin neredeyse en başarılı dönemlerinden geçtiği zamanda böyle bir durumla karşı karşıya geldi. Gitmediğimiz hastane, araştırmadığımız doktor kalmamıştı. En son Prof. Doç. Dr. Kayhan Kuzeyli’yi bulduk ve çok iyi bir ameliyat yaparak Mücahit’i bize yeniden geri verdi. Biz sonuna kadar kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ben inanıyorum ki Mücahit bu yaşadıklarına inat daha da güçlenerek çok iyi yerlere gelecektir” dedi.

Tahsincan DEVECİ    TAKA