Dün oynanan İmperial Hastanesi İdmanocağı - CSM Bükreş karşılaşmasında protokol krizi yaşanmış. Trabzonspor'un eski başkanlarından Atay Aktuğ ve eşi yerinden kaldırılarak koltuğuna Muharrem Usta ve eşi oturtulmuştu. Trabzon İdmanocağı'ndan konuyla ilgili ''Özür ve Kınama'' başlığıyla bir açıklama yayınlandı. Yayınlanan açıklamaya konuyu kamuoyuna aktaran Yeni Şafak Gazetesi, Trabzon temsilcisi Ali Kemal Yazıcı da cevap verdi.

İşte İdmanocağı'nın açıklaması;

''3 Nisan pazar günü oynadığımız CEV 2016 CHALLENGE CUP maçı spor ve voleybol adına güzellikler yaşanmasına neden olmuştur. Öncelikle bu güzelliği bizlere yaşatan Trabzon halkına, teknik ekibimize ve sporcu kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Bu tip organizasyonlarda bazı olumsuzluklar yaşanması muhtemeldir. Unutulmamalıdır ki bu amatör bir organizasyondur. Bu organizasyonda tüm camiamız yanımızda görmek istedik, sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve davetimize iştirak ettiler.

Camiamızın en büyük değerlerinden biri olan Sayın Atay Aktuğ ve eşi sayın Nursel Aktuğ hanım davetimizi kırmayıp salonda yer almıştır. Maç başladıktan sonra bilgimiz dışında yerlerinden kaldırılmış olduğunu öğrendik. Kendisinden ve eşi Nursel hanımdan özür diliyoruz.

İsmi bulunmamasına rağmen protokolde oturan ve yukarıdaki olaya tanık olan gazeteci arkadaşımız olaya müdahil olmamış ve olaya seyirci kalmıştır. Bizlere hiçbir bilgi vermemiştir. Bu olayı sosyal medyadan ve basında algı operasyonu yaratmaya çalışmıştır. Salonda yaşanan güzelliklere ise hiç vermemesi bizleri camiamızı ayrıca üzmüştür. Bu gazetecilik anlayışı bulanık suda balık tutma anlayışının dışa yansımasıdır. Bu anlayışı esefle kınıyoruz.''

Bu sözlere Ali Kemal Yazıcı'nın cevabı ise şöyle;

''Bu kulübe acizane aile olarak hizmet veren biri olarak Atay Aktuğ'un uğradığı hakareti yazdım. Bu sayfayı kim yeniliyor bilmiyorum ama benim kadar idmanocaklı olmadığını biliyorum. Bu ve bu kişiler ocaklı terbiyesiyle utanma duygusunu terk ederek deve kuşu rolüne bürünerek kendilerini temize çıkartmanın uğrası içine girmiş. Çok acemice kaleme alınan bu yazının özünde Sayın Atay Aktuğ'un oturduğu koltukta oturtulan Muharrem Usta'nın ailesine ihaleyi yıkmak psikolojisi. Son olarak ta o tribünde oturmam için protokol de ismimin olmasına gerek yok...Bu kadar pişkinlik sanırım o kulübün sahibi olduğunuz kompleksinizden kaynaklanıyor...''