ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Hamza Yerlikaya'dan sonra güreş tarihinde grekoromen stilde üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşan isim olmayı başaran Selçuk Çebi, İHA'ya yaptığı ziyarette Rio Olimpiyatları'ndan sonra güreşi bırakacağını açıkladı.

"RIZA VE TAHA HAMZA'NIN BAŞARISINI YAKALAYACAKLAR"
Las Vegas'da yapılan şampiyonada 3. kez dünya şampiyonu olmanın ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Çebi, "Ancak terör olayları sebebiyle o mutluluğu biraz buruk yaşadık. Aldığımız tüm madalyaları şehit ailelerine armağan ettik. İnşallah onların gönüllerini biraz olsun mutlu edebilmişizdir. Şahsım olarak 3 kez dünya şampiyonu olmam da ayrı bir mutluluk. Hamza Yerlikaya büyük şampiyon. 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 avrupa şampiyonluğu var. Arkamızda genç arkadaşlarımız var. Rıza ve Taha'nın 2. dünya şampiyonlukları. İkisinin de tatlı bir rekabeti var. Hamza'nın başarısını çok rahat yakalayacaklar gibi görünüyor" dedi.

"2013 YILINDA BOCALAMA OLDU"
6 kez dünya şampiyonasına katıldığını hatırlatan Selçuk Çebi, "4 final yaptım, 1 ikincilik ve 1 üçüncülüğüm oldu. 2013 yılında siklet değişmiştim ve bocalama oldu. Bizim sporumuz da o anki moral de çok önemli. O zaman eksiğimiz vardı, olmadı. Eksiklerimizi düzelttik ve çok şükür başarabildik" diye konuştu.

"HER MADALYANIN AYRI BİR ANISI VAR"
İlk aldığı madalyayı unutmadığını ifade eden Çebi, "İlk unutamadığımız madalyalardan biri Danimarka'daydı. Bundan 10 yıl önce, 1999 yılında yıldızlar da dünya şampiyonu olmuştum. 10 yıl sonra da yine Danimarka'da dünya şampiyonu olduk. Hepsinin ayrı bir anısı var. Büyük başarıları almak kolay değil. Bizim dilimize kolay geliyor ama gerçekten çok zor. Biz ne kadar da başarılı olursak olalım genç kardeşlerimizin gönüllerine girebiliyorsak ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

"SPORUN BİTTİĞİ YER OLACAK"
Rio Olimpiyatları'nın kendisi için sporun bittiği yer olacağını dile getiren milli güreşçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben çıtaya yüksek başladım. 2009'da ilk gittiğim dünya şampiyonasından şampiyon olarak döndüm. Ondan sonra herkes şampiyonluk bekledi. 2.'lik, 3.'lük başarısızlık olarak görüldü. Çıtamız tabi ki yüksek. Rio Olimpiyatları benim için son şampiyona ve sporun bittiği yer olacak. Öyle bir düşüncemiz var. İnşallah olimpiyatlarda koleksiyonum da eksik olan olimpiyat altını da almayı başarırım" dedi.

"VLASOV'DAN RÖVANŞI ALMAK İSTİYORUM"
Dünya şampiyonasında 80 kiloda kota olmadığı için 75 kiloda olimpiyat vizesi almak istediğini dile getiren Selçuk Çebi, "75 veya 85 kiloyu tercih edeceğiz. Şuan ki görünen 75 kiloda olimpiyat yarışına katılmak istiyoruz. Nisan ayında 3 turnuva var. Olimpiyata gidebilmek için turnuvaları geçmek gerekiyor. 2009, 2010 ve 2011'de 74 kiloda dünya şampiyonu oldum. 2011'de finalde Roman Vlasov'a yenilmiştim. Çok samimi bir arkadaşım. Rakiplerimizin çoğuyla arkadaş olarak devam ediyoruz. 2011'in rövanşını almak istiyorum. Onu da yenip, şampiyon olmak istiyorum" şeklinde konuştu.