Macaristan’da yapılan Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 75 kilogramda Avrupa Şampiyonu olan boksör Busenaz Sürmeneli, şampiyona dönüşü antrenörü Cahit Süme ile birlikte Trabzon Havaalanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Avrupa Şampiyonu boksör Busenaz, Trabzonspor Kulübü adına katıldığı bir şampiyonada altın madalya kazanmasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirterek, "Kendi adıma çok iyi bir şampiyona geçirdim ama bu mutluluğu çok fazla yaşayamadım. Ülkemizde yaşanan son gelişmeler ve Artvin'de meydana gelen sel ve heyelan felaketi beni çok üzdü. Bu madalya ile ailelerin yüreklerinde yaşadıkları acıyı biraz dindirebildiysem ne mutlu bana. Hedeflediğim altın madalyayı kazandım. Bana her konuda destek veren kulübüme teşekkür ederim” dedi.

Antrenör Cahit Süme ise Busenaz’ın çok önemli rakipleri mağlup ettiğini belirterek, “Busenaz şampiyon oldu ama bu sevinci buruk yaşadık. Ülkemizde yaşanan olaylar ve meydana gelen sel ve heyelan felaketleri bizi üzdü. İnsanların morallerine biraz olsun tebessüm katabilmişsek ne mutlu bize. İlk turdan itibaren karşılaştığımız rakipler birçok önemli başarıya sahipti. Finalde ise 2 dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus rakibimizi yendik. Busenaz çok iyi bir sporcu” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim