Kadınlar’ın gücünü gösteren ve sadece Trabzonun değil tüm dünyanın sevgi ve beğenisini kazanan Sabriye Şengül HaberTS’ye samimi açıklamalarda bulundu.

Spor’a ne zaman başladın ?

Spor’a önce okul takımında hentbol ile başladım.Boks sporuna kendi isteğim ve hocamın yönlerdirmesiyle başladım.Ring sporlarının kondiston güç kuvvet ve disiplin gerektiren bireysel bir spor olması benim bu spora’a başlama nedenim oldu.

Hedefin nedir ?

Hedef olarak ring sporlarında boks ve kick boks branşlarında ülkemizi en iyi şekilde başarıyla temsil etmek ve profesyonel kariyerimi dünyanın en iyi şampiyonlarına karşı maçlar yapmak ve dünya şampiyonluğunu almak istiyorum.Daha önceki başarılarıma yenisi eklemek istiyorum.Bir gün ringelere veda edeceğim ama geriye baktığımda ama bu vedayı geriye baktığımda emeklerinin karşılığını almış biri olarak etmek istiyorum.Benden sonraki bayan sporcu kardeşlerime örnek olmayı onların idolü olmayı ve onların spora başlamalarında katkım olsun istiyorum.

Şuan maç teklifleri var mı ?

Şuan dünyanın her ülkesinden maç teklifleri alıyorum ve menajerim bu konularla yakından ilgileniyor.Kaliteli ve ciddi organizasyonlarda ekran karşısına çıkacağım.

Bayan Boksör olmanın zorlukları var mı ?

Tabi ki oluyor her zaman kendiniz gibi her zaman kendiniz gibi spor yapabileceğiniz üst düzey partner bulamıyorsunuz ayrıca özel çalışmak gerekiyor bunun için zamanınmın çoğunu spor yaparak geçirmek zorundayım.Rakiplerimden daha çok çalışmam ve hazırlık yapmam gerekiyor bunun için gerekli özel çalışmaları yapıyoruz.

Çevreden nasıl tepkiler alıyorsun ?

Çevremde herkes beni tanıyor ve seviyorlar.Bana destek veren herkese buradan teşekkür ediyor.

Boksör olduğunu öğrenenler nasıl tepki veriyor ?

Öğrenenler şaşırıyorlar ama sonra merak edip maçlarımı izliyorlar ve izleyenlerden hep olumlu tepkiler alıyorum.Ringe yakıştığımı ve başarılı olduğumu söylüyorlar.Maçlarımı takip edip destek veriyorlar.Bu beni mutlu ediyor bir bayan olarak ülkemi ve kardeşiniz olarak olarak sizleri gururla temsil ediyorum.

İdolün var mı ?

Muhammad Ali ve Badr Hari

Gençlere tavsiyelerin nelerdir ?

Kick boks ve boks sporu yapmak isteyen herkese tavsiyem kendilerine bir hedef belirlesinler ve çok çalışsınlar,disiplini elden bırakmasınlar asla pes etmesinler hedeflerine şartlar ne olursa olsun ulaşabilirler bunu asla unutmasınlar.Sigara,içki ve gece hayatı gibi kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar.Spor yapıp kitap kitap okumayı ihmal etmesinler.

Spor hayatını nasıl değiştirdi ?

Spor yapmaya başladıktan sonra hayatım değişti.Düzenli ve huzurlu bir hayatım var mutlum ve çok şükür sağlıyım yerinde zaten spor yapmak için önce sağlık için yapmalıyız.Profesyonel olduktan sonra canlı yayına çıkıp maç yapmak bir çok ülkeden izlenmek sizi ister istemez tanıtıyor ve popüler yapıyor.Bu benim için çok büyük bir sorumluluk herkes beni izlerken ben ülkemi başarıyla temsil etmeliyim.Son zamanlarımda hayatımda çok değişiklik oldu.Sponsorlarım ve beni tanıyan tanımayan herkesin bana saygı göstermesi bana destek olmaları beni çok mutlu ve motive ediyor.Bunun için halkımıza ve beni destekleyen herkese sponsporlarıma bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum.

Kick Boks dışında neler yapıyorsun ?

Zamanımı ailemle,sevdiklerimle ve arkadaşlarımla geçiriyorum.Kitap okumayı seviyorum.Sosyal bir insanım zaman zaman çeşitli etkinliklere katılıyorum.

Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı ?

Benle bu söyleşiyi yaptığınız için teşekkür ediyorum ve tüm halkımızın ramazan bayramını kutlar hayırlı huzurlu sağlıklı bir bayram diliyorum.

 

 HaberTS/Çağrı AKTAŞ