Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'da futbolun sancılı tarafı şike ve maç manipülasyonuna karşı önlemler alınmaya devam ediyor. FIFA, UEFA U-17 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda oluşan bir şike teşebbüsüne karşı sessiz kalmadı ve UEFA Disiplin Komitesiyle birlikte Romanya'da bir spor okulu yöneticisi Vasile Mungiu'ya ömür boyu men cezası verdi.

"TEŞEBBÜSE" ÖMÜR BOYU MEN
Anenii Noi Spor Okulu yöneticisi olan Mungiu'nun, Moldova ile Letonya arasında 4 Ağustos 2013'te oynanan karşılaşmada Moldova'nın teknik direktörüne para teklif ederek maçı manipüle ettiği iddia edildi. FIFA ve UEFA yetkilileri şikenin gerçekleşip gerçekleşmemesine veya kanıtlanmamasına bakmadan teşebbüsten dolayı 'men' cezası verdi. Mungiu, Moldova'da başlatılan soruşturma gereği gözaltına alınırken, Moldova Futbol Federasyonu (FMF) ve polis ortak bir çalışma yürüttü. FIFA bu soruşturmasının tamamlanmasını beklemeden UEFA ile birlikte teşebbüs gerekçesiyle kararını açıkladı.
UEFA'NIN KARARI GENİŞLETİLDİ
FIFA Disiplin Komitesi, 13 Şubat'ta UEFA Disiplin Komitesi'nin verdiği men kararını desteklerlerken talimatların 78. maddesinde 1(c) bendini göze alarak ilgili kararını UEFA ve Moldova Federasyonu'na yolladı ve UEFA'nın aldığı kararı tüm dünya olarak değiştirdi.
Yapılan açıklamada FIFA'nın 10 yıldır INTERPOL ile ortak çalışma yürüttüğü ve erken uyarı sistemiyle özellikle üzerine yüklü bahis oynanan karşılaşmaları inceleme altına almaya devam ettiği belirtildi.