Grekoromen güreş 120 kiloda dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp bronz madalya maçında Gürcü rakibini devirdi, ülkemizin gururu oldu! 

Gürcü rakibini 2-0'la geçen 120 kiloda dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, 2012 Londra olimpiyat oyunlarında üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Türkiye böylece, Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyasını grekoromen güreşte Rıza Kayaalp ile aldı. 

Grekoromen güreş 120 kiloda Gürcü Guram Pherselidze ile bronz madalya mücadelesine çıkan Rıza Kayaalp, rakibini 2-0 yenerek, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. 

Karşılaşmada ilk periyodu 1-0 önde kapayan Rıza Kayaalp, ikinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük kurdu ve müsabakadan 2-0 galip ayrılarak, bronz madalyanın sahibi oldu. 

Müsabakanın ardından büyük bir mutluluk yaşayan Rıza Kayaalp, Türk bayrağı ile minderde tur attı. 

Salonda bulunan Türk seyirciler de tezahüratlar ve alkışlarla Kayaalp'i kutladı. 

Kayaalp, 120 kiloda ilk turda Ukraynalı Orlov, çeyrek finalde ABD'li Byers'i mağlup etmiş, yarı finalde ise Kübalı Nunez Lopez'e mağlup olmuştu. 

-Rıza'nın görüşleri- 
Mücadele sonrası canlı yayında açıklamalar yapan Kayaalp, "Şuan çok mutluyum, hedefim şampiyon olmaktı ama kısmet değilmiş. Elimden gelen çabayı gösterdim, bronz madalya alarak ilk madalyayı ülkemize getirdim. İnşallah önümüzdeki yıllarda hizmetime devam edeceğim ve ülkeme daha bir çok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları getireceğim. Yaşım genç ve bunları başaracak bir sporcuyum, bu yeteneğim var. Bazen hatalar sizlerden önemli şeyler alıyor ama yılmak yok, yola devam. Bundan sonra umuyorum ki ülkeme altın madalyalar kazandıracağım" dedi. 

Maçtan sonra Bakan Suat Kılıç'ın kendisini arayıp tebrik ettiğini ifade eden Kayaalp, "Ben de inşallah daha yarışacak olan arkadaşlar altın madalya kazandırırlar diye temennide bulundum. İnşallah ülkemiz yarışlar bitinceye kadar daha bir çok madalya kazanır" ifadelerini kullandı. 

Madalya töreninin ardından soruları yanıtlayan milli güreşçi, ''İlk madalya alan sporcu olduğum için çok mutluyum. İnşallah bu diğer sporcu arkadaşlarıma moral olur. Ne kadar tecrübeli olursak olalım bizim de stresimiz vardı'' diye konuştu. 

Grekoromen güreş müsabakalarının ilk gününde Selçuk Çebi'nin yenilmesinin üzerlerindeki baskıyı artırdığını dile getiren Kayaalp, ''Biz ondan da altın madalya bekliyorduk. Bugün kendimi çok iyi hissediyordum. Ufak tefek bazı hatalar oluyor. Yaşım genç olduğu için buna tecrübe olarak bakıyorum'' ifadelerini kullandı. 

Türkiye adına 12-13 yıl daha madalya mücadelesi vermek istediğini belirten milli sporcu, bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti. Kayaalp, ''Avrupa ve dünya şampiyonu olduğum gibi bunu başaracağıma da eminim. İnşallah bir gün olimpiyat şampiyonu olacağım'' dedi. 

Kaybettiği yarı final maçını da değerlendiren milli güreşçi, ''El bağlamada hata yaptım. O halimle bile zor çırptı beni, ellerim açık olsaydı onu yapamazdı. Oradaki bir anlık hatam maçı kaybetmeme vesile oldu'' diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın müsabaka sonrasında kendisini aradığını aktaran Kayaalp, Bakan Kılıç'ın ilk madalyayı kazanan sporcu olduğu için kendisini tebrik ettiğini söyledi.