Okulların kapanmasının ardından tatilde çocukları sporla buluşturmak amacıyla başlatılan İl Spor Merkezlerinin açılışı yapıldı. 5-18 yaş arası öğrencilere yönelik 29 branşta düzenlenen yaz spor okullarının açılış töreni Meydan parkında yapıldı.  Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, ASKF Başkanı Cahit Erdem ile Ortahisar İlçe Müdürü Ecvet Kurt’un da katıldığı açılış töreninde bazı sporcular gösteri yaptı. 

HERKES SPOR YAPMALI               

Öğrenci ve velilerin de hazır bulunduğu törende konuşan il Müdürü Öztürk, şunları söyledi: “29 Haziran 1938’de kurulan Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıl dönümündeyiz.  Hem boş vakitlerini değerlendirmek, hem de uluslararası arenada başarılı sporcuları spor havzasına kazandırma amacıyla çocuklarımızı bu okullara davet ediyoruz. Trabzonlu hemşerilerimden, ‘spor yap, sağlıklı kal’ sloganıyla çocuklarını, torunlarını, akrabalarını bu merkezlere yönlendirmekte desteklerini bekliyorum.”

TESİSLER CIVIL CIVIL OLMALI

Sıcak havaya rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu da, “Son derece modern şekilde yapılan bu tesislerin çocuklarımızın ve gençlerimizin sesleriyle, cıvıltılarıyla dolu olmasını isteriz. Bu amaçla Ortahisar merkezden tüm okullarımızın, civarda bulunan spor tesisleriyle irtibatlarını sağlamak gibi bir çaba içerisindeyiz. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ diyor Atatürk. Biz de bunun gerçekleşmesine katkı sağlamak için çabalıyoruz” diye konuştu.  

İŞTE BRANŞLAR

Konuşmaların ardından mindere çıkan bazı sporcuların yaptığı gösteriler büyük görürken, törenin ardından çocuklara tişört ve satranç takımı dağıtıldı. Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, bocce, boks, cimnastik, engelliler, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, hokey, judo, kano, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, satranç, tenis, tekvando, voleybol, yelken, yüzme, wushu”