Trabzonspor'un futboldaki başarısı her geçen gün artmaya devam ederken, hem kulübün bünyesindeki takımlar hem de şehirdeki diğer üst düzeydeki takımlarda durumlar kötü.

Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon, mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona Play-Off parolası ile başlamasına rağmen üst üste aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle üst üste 2 yıl da 2 lig düşerek gelecek sezon 3. Lig’de mücadele edecek.

Yine Trabzon takımlarından ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ofspor, yeni çıktığı bu ligde maddi imkanlardan dolayı tutunmayı başaramadı ve 1461 Trabzon gibi gelecek yıl 3. Lig’de mücadelesini sürdürecek.
Trabzonspor’un, Erkekler Hentbol Süper Lig’de yer alan takımı sezon öncesinde kapatılma kararı alınmışsa da gelen tepkiler üzerine yeniden faal duruma geçirilmişti. Ancak sezon boyunca alınan kötü sonuçlar takımın ligde tutunmasını sağlayamadı.

Trabzonspor Hentbol Takımı gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek.   Kadınlar Voleybol Süper Ligi takımlarından İdmanocağı da maddi sıkıntılardan bir türlü kurtulamaması, transferlerinde yaşadığı sıkıntılar ve bunun getirdiği başarısız saha sonuçları nedeniyle küme düşerek gelecek sezon mücadelesini bir alt ligde sürdürecek. 
Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Medical Park’ta da durumlar pek iç açıcı değil. Ligde son 3 maçına çıkacak olan Bordo-Mavililer, söz konusu müsabakaları kazanmak zorunda. Devler, çıkacağı maçları kaybettiği takdirde Play-Off hedefiyle başladığı lige veda etmek zorunda kalacak. 

Trabzonspor’un voleybol takımının, sezon başında Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla işleyişine son verilmişti. Bu kulübün yanında yüzme kulübü de maddi sorunlar nedeniyle Trabzonspor’un bünyesinden çıkarılmıştı.