Türkiye Karate Federasyonu takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Şampiyonası, Yomra Spor Salonu’nda başladı. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan toplam 1008 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde minikler, ikinci gününde ise gençler müsabakaları gerçekleşti. Organizasyon, Pazar günü 21 Yaşaltı kategorisindeki müsabakalarla sona erecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Trabzon’daki organizasyona olan katılımın karatenin geldiği noktayı gösterme açısından çarpıcı olduğunu söyledi. Turnuvayı bundan sonraki yıllarda da Trabzon’da yapmayı planladıklarını belirten Delihasan, “Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi karate Trabzon’da da gelişme içinde. Biz de bu gelişmeye destek verme adına takvimde en önemli müsabakalardan biri olan şampiyonayı gelecek yıllarda da burada düzenlemeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı Ecvet Kurt da şampiyonanın en iyi şekilde gerçekleşmesi için bir aylık yoğun bir süreç yaşadıklarını söyledi. Kurt, bu şampiyonanın Trabzon karatesinin geldiği noktayı gösterme açısından da önemli olduğunu vurguladı.

ATALAY DA İZLEDİ

Yomra Spor Salonu’ndaki şampiyonayı eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da izledi. Dereceye giren sporculara madalyalarını veren Atalay, karate sporunun gelişimini memnuniyetle izlediğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim