Trabzon'da 20-28 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak olan Dünya Liselerarası (ISF) Hentbol Şampiyonası kura çekimi yapıldı.Trabzon Novotel'de gerçekleştirilen kura çekimine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, Okul Spor Federasyonları Başkanı Ayhan Pala, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Christensen ve davetlilerin katıldı.

Kura çekiminde Türkiye 2 kız, 2 erkek olmak üzere toplam 4 takımla katıldı. Türkiye Okul Spor Federasyonları Başkanı Ayhan Pala, Türkiye'nin 1972 yılından itibaren Uluslararası Okul Federasyonu (ISF) üyesi olduğunu belirterek, "Federasyonumuz geçen yıl ISF tarafından bir rekorla elde ettiği 14 ayrı alanda 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü ile ISF Raymond Defever Onur Ödülü almıştır. ISF Dünya Şampiyonası'nın yapıldığı kentler, dünya gençlerinin kaynaşmasını sağlayıp, dünya barışına katkı sağlamıştır" dedi.

Pala, şampiyonaya 24 ülkeden, 44 takımın katılacağını, Rusya'nın ise bugün gönderdiği yazıyla şampiyonaya katılamayacağını ilettiğini belirtti.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise turnuvaya gelecek ülkelere en iyi şekilde misafirperverlik göstereceklerini belirterek, "Bu organizasyonun Trabzon'da yapılacak olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Spor kenti olma yolunda önemli adımlar atmış olan Trabzon'un bir başka uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

GRUPLAR BELLİ OLDU
Kura çekimi sonrası gruplar şu şekilde oluştu: 

ERKEKLER
A Grubu: Macaristan, Slovakya, Brezilya, Türkiye, Sırbistan, Yunanistan.

B Grubu: Avusturya, İsveç, Danimarka, Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi.

C Grubu: Fransa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, Bulgaristan.

D Grubu: Almanya, Ermenistan, Slovenya, İran, Belçika.

KIZLARA Grubu: Danimarka, Slovenya, Hırvatistan, Türkiye, Luksemburg, Yunanistan.

B Grubu: Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Hollanda.

C Grubu: Macaristan, Almanya, İsveç, Romanya, İsrail, Belçika.

D Grubu: Brezilya, Sırbistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan. 
Editör: TE Bilişim