Gündüz yapılan müsabakaların ardından KTÜ Şenlik alanında toplanan 23 ülkenin sporcu ve öğrencileri ülkelerinin çeşitli dans figürlerini ve yöresel tanıtımlarını Kültür Etkinlikleri kapsamında açık havada sergiledi.

İsrail takımı öğrencileri figürlerini sergilemek için sahneye çıktığında Trabzonlu olduğu iddia edilen bir kaç vatandaşın yuhalanmasına maruz kaldı. Bu yuhalamanın ardından İsrail takımı sporcuları KTÜ Şenlik alanındaki sahnede yaptıkları gösterinin sonunda 2 adet İsrail bayrağı açtı. Henüz kimliği belli olmayan şahıslar asılan bu bayrakların ardından tepkilerini daha da arttırdı.  Güvenlik telleri arasından şenlik alanına girmeye çalışan vatandaşlara bazı güvenlik güçleri engel olmaya çalışırken bazıları ise yaşanan gerilime sessiz kalıp ‘Yuhalayın, yuhalayın’ şeklinde cümleler sarf etti ve gerilimin iyice tırmanmasına neden oldu. Yaşanan gerginliğin ardından diğer ülke sporcuları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Etkinliklerde Türkiye Hentbol takımının ve Antalya ekibinin gösterisi ise büyük alkış topladı.

BIÇAKLI SALDIRIDA BULUNDULAR

Güzel başlayıp gergin devam eden Kültür Etkinliklerinin sonunda yaşananlar Eyvah! Dedirtecek cinstendi. Öğrencilerin performanslarını tamamlanmasının ardından tüm ülke sporcuları sahneye davet edildi. Sahneye yalnızca İsrail kafilesi çıkmazken, öğrencilerin sahnede eğlendiği sırada aşırı güvenlik zafiyetinden yararlanan bir grup saldırgan ellerinde ki bıçaklarla sahnedeki yabancı sporculara saldırdı. Türk hentbol kız takıma Belçika Hentbol erkek takımının sarktığı iddiasıyla alana giren saldırganlar sporcuları bıçaklama girişiminde bulundu. Yaşanan arbede de bazı araçların camı kırılırken çok sayıda sporcu çığlık atarak alandan kaçmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin etkisiz kaldığı olaylarda kimsenin yaralanmaması ise büyük bir şans olarak nitelendirildi. Öte yandan 2016’da Trabzon’da gerçekleştirilecek Gymnasiade Olimpiyatları’nın yaşanan bu gelişmelerden olumsuz etkileneceği fikri savunulurken, yaşanan güvenlik zafiyetinde en büyük sorumlunun güvenlik şirketi olduğu konusunda birçok kişi hem fikir oldu. Güvenlik çemberi dışındaki saldırganların ellerini kollarını sallayarak içeriye bıçakla girmeleri ise bu fikirleri doğrular nitelikte.

Güvenlik ekiplerinin Türk vatandaşları sakinleştirmesinin ardından olaylar yatıştırıldı.

Öte yandan Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası ev sahibi Türkiye, diğer ülkelerden farklı olarak ikisi kız ve ikisi erkek, dört okul takımıyla şampiyonaya katılıyor. 24 ülkeden 44 takımın katıldığı ve 28 Haziran'a kadar devam edecek şampiyonada yarın çeyrek final müsabakaları yapılacak.

Haber: Fatih YILMAZ