Türkiye Eskirim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türk eskrimini beklenen noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, bazı yönetim kurulu üyeleri ve sporcularla Trabzon’da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Eskirim Şampiyonası ve federasyon hedefleriyle ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.
Şampiyonaya Türkiye’den en gelişmiş düzeyde sporcuların katıldığı bir mücadele olduğunu belirten Bilgin, “Trabzon’da ilk kez bu organizasyonu düzenliyoruz. Türkiye’de kendi branşlarında bayan ve erkek en iyi sporcuların katıldığı müsabakalar gerçekleştirilecek. 200'ü aşkın sporcu şampiyonada mücadele edecek" dedi.
Müminhan Bilgin, Federasyon olarak göreve geldikleri 2007 yılında eskrim serüvenlerinin başladığını ifade ederek “Türkiye yapılanması için mihenk taşlarını oluşturarak bu yapılanmanın dünya arenasına yansımasını takip etmek ve birlikte ülke hedeflerini iyiye taşımak için büyük bir koşuya başladık. Bu koşunun henüz başlarındayız. Bugünlerde de mevzuatımız gereği genel kurul hazırlığımız devam ediyor. 3. dönem Türk eskrimine hizmet etmek için yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu müsabakanın genel kurul öncesine tesadüf etmesi de enteresan oldu" diye konuştu.
Türk eskriminin 1923 yılında başladığını ancak altyapıda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2007 yılına kadar Türk sporcularının olimpiyat sıralamasında çok geride kaldığını kaydeden Bilgin, “Bugün olimpiyat sıralaması için önemli isimlere sahibiz. Çok yukarılarda sporcuların yer alması gerekiyordu. 2012 yılının bu günlerinde dünya sıralamasında artık olimpiyat kotalarına yakın sporcularımız var. Bunlardan bir kısmı Trabzon’da mücadele edecekler. Eskrim bir olimpiyat branşı. Olimpiyatlarda 40 madalya veren önemli bir dal. Biz 2016'da olimpiyatlarda yer almak, 2020'de inşallah İstanbul'da olacak olimpiyat kürsüsünde yer alacak sporcular yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizde eğitim ile spor programlanmasının kurgulanması halinde çok başarılı sporcular çıkabileceğini düşünüyoruz. Türk eskrimini beklenen noktaya taşıyacağız. Biz de 40 madalya peşindeyiz. Hem Trabzon hem ülkemizden o potansiyeli bulacağız" şeklinde konuştu