SHARAPOVA ÖNE GEÇTİ AMA...
Sinan Erdem Spor Salonu'nda, tamamen dolu tribünler önündeki finale Sharapova, servis avantajıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus sporcu 1-0 öne geçti. Serena Williams, ikinci oyunda servislerde etkili oldu ve 1-1 beraberliği sağladı. Her iki sporcu, ilk servislerde iyi savunma yapamayınca 8 dakika süren ilk setin ilk bölümü 2-2 beraberlikle geçildi. Williams, 5. oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve kendi oyununu da alarak 4-2 öne geçti. Servislere fazla karşılık veremeyen sporcular, oyunun döndüğü anlarda ise güzel sayılara imza attı. Çekişmeli geçen 7. oyunda Maria Sharapova, servislerde hata yapmasına rağmen durumu 4-3'e getirmesini bildi.

SERENA AVANTAJI İYİ DEĞERLENDİRDİ
Turnuvanın ilk gününde fazla çift hata yapan Serena Williams, aynı sıkıntıyı 8. oyunda yaşamasına rağmen skoru 5-3'e taşıdı. Ancak file önünde basit hatalar yapan ABD'li sporcu karşısında Maria Sharapova, oyundan kopmadı ve durumu 5-4 yaptı. Oyun içinde servis avantajını eline alan Serena Williams, yaptığı çift hataya rağmen bu avantajını iyi değerlendirdi ve 45 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

SERENA SERVİS KIRARAK BAŞLADI
Serena Williams, ikinci sete de servis kırarak başladı. Kendi servisinde de oyunu alan ABD'li tenisçi, 2-0 öne geçti. Üçüncü oyunda kullandığı servislerde hata yapmayan Sharapova, durumu 2-1'e getirdi. İkinci setin 4. oyununda Rus sporcu, servis kırma fırsatı bulduysa da hücumda iyi oynayan Serena Williams, üstünlüğünü 3-1'e taşıdı. Rus sporcu, rakibinin bu sefer servis kırmasına izin vermedi ve skoru 3-2 yaptı. Zaman zaman servislerden doğrudan oyun alan Williams, rakibine 1 sayı vermesine rağmen skorda 4-2 üstünlük yakaladı. Sharapova'ya verdiği bir sayının ardından skoru 5-3'e taşıyan ABD'li sporcu, son oyunda da servisi kırdı ve ikinci seti 6-3 aldı. Serena Williams, böylece 1 saat 29 dakika süren karşılaşmayı 2-0 kazanarak, TEB-BNP Paribas WTA Championships'te 2012 yılının şampiyonu oldu.

"TEŞEKKÜRLER İSTANBUL"
TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında Rus rakibi Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek teklerde şampiyon olan ABD'li Serena Williams, üst üste kazandığı başarıların ardından çok istediği bu turnuvadan da şampiyon ayrıldığını söyledi. Williams, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, bu yılı zaferle bitirmesinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Wimbledon, ABD Açık ve olimpiyatı kazandım. Bu turnuvayı da kazanmayı çok istiyordum. Bu baskı oluşturuyordu'' dedi.

Fransa Açık'tan itibaren harika bir seri yakaladığını kaydeden ABD'li sporcu, ''Kaybetmekten nefret ederim. Sharapova bugün çok iyi oynadı. Kendini çok geliştirdi. Onun kalibresindeki bir oyuncunun kendisini geliştirmeye devam etmesi bir harika. Onunla oynarken her an oyuna odaklanmanız gerekiyor. Eğer iyi oynuyorsam ve her şeyi doğru yapıyorsam beni yenmek zordur'' diye konuştu.

Maç öncesi ve sırasındaki duygularını aktaran Serena Williams, ''Maçta çok farklı duygular içinde olabiliyorsunuz. Seyirciye bakıyorsunuz salon tamamen dolu. Pankartları görüyorsunuz. Harika. İş maça gelince 'tamam, şimdi oynama zamanı' diyorsunuz'' ifadelerini kullandı. Kendisi için harika bir sezon olduğunu anlatan Williams, ''İlk iki Grand Slam'de daha iyi olabilseydim sezonu bir numara olarak bitirebilirdim'' dedi.

"SEYİRCİ AKLIMDA KALACAK"
İstanbul'a ilk kez gelen ve seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Serena Williams, seyircileri unutmayacağını ve turnuvada aklında kalacak en önemli konunun bu olduğunu ifade etti. ABD'li sporcu, İstanbul ile ilgili soruları ise ''Şehir hakkında çok şey duymuştum. Yarın burada olup gezeceğim. Tarihi yerleri göreceğim'' diye konuştu.

TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında Serena Williams'a yenilerek ikinci olan Rus sporcu Maria Sharapova, rakibinin servislerini kıramamanın sıkıntısını yaşadığını söyledi. Sharapova, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Serena Williams'ın servislerine övgüde bulunarak, ''Bir tane bile servis kırma puanı elde edemedim. Çok iyi servis attı. Kritik anlarda bile bunu başardı'' dedi.

"BU YIL GÜZEL GEÇTİ"
Williams'ın kariyerinde birçok şampiyonluğun bulunmasının nedeninin kritik anlarda çok iyi reaksiyon göstermesi olduğunu kaydeden Rus tenisçi, bu sezonki istikrarından memnun olduğunu vurgulayarak, ''Oyunumun gidişatından ve gelişmesinden dolayı mutluyum. Bu yıl birçok şey başardım. Bu yıldan güzel anılarım var'' diye konuştu.

İstanbul'da gerçekleştirilen organizasyonun katıldığı en iyi turnuva olduğunu kaydeden Maria Sharapova, şöyle konuştu: ''Geçen yıl bir iki maç oynayabilmiştim. Harika bir enerji var. Korta çıktığınızda seyirciler isminizi bağırıyor. Daha topa vurmadan harika bir destek alıyorsunuz. Bu, katıldığım en iyi şampiyonaydı. Geçen yıl bir iki maç oynayabilmiştim. Harika bir enerji var, korta çıktığınızda isminizi bağırıyorlar. Daha topa vurmadan bile harika bir destek alıyorsunuz. Bir yıl daha burada olmasından dolayı mutluyum.''

ÜST ÜSTE 9. GALİBİYET!
Bu arada, Sharapova, gelecek yıl İstanbul'da son kez yapılacak turnuvaya, ülkesinin Kazan şehrinin ev sahipliği için aday olmasına şaşırdığını söyledi. Kazan şehrinde turnuvanın düzenlenmesini çok istediğini vurgulayan Rus tenisçi, ''Ev sahipliği, kimin çok istediğine bağlı'' dedi.

İstanbul'da gerçekleştirilen TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasında tekler finalinde Rus Maria Sharapova'yı mağlup ederek mutlu sona ulaşan ABD'li tenisçi Serena Williams, bu organizasyonda üçüncü kez şampiyon oldu.

Daha önce 2001 ve 2009 yıllarında bu başarıyı yakalayan Serena Williams, iki yıl aradan sonra bir kez daha şampiyonluğu elde etti. Williams ayrıca, İstanbul'da katıldığı ilk organizasyonda mutlu sona ulaştı. Bu organizasyonda ilk ve tek şampiyonluğunu 2004 yılında Serena Williams'ı mağlup ederek alan Maria Sharapova ise ikinci kez bu başarıyı elde etme fırsatını değerlendiremedi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda tekler finalinde Maria Sharapova'yı 6-0 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenen Serena Williams, rakibini İstanbul'da da mağlup ederek, rövanşı vermedi. Bu arada, ABD'li sporcu, rakibi karşısında üst üste 9. karşılaşmasını kazandı. İki sporcu arasındaki finalin ilk seti 45 dakika sürerken, ikinci set 44 dakika oynandı.

FİNALDE SEYİCİ REKORU
Serena Williams ile Maria Sharapova arasındaki final maçında İstanbul'un seyirci rekoru kırıldı. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki final maçını 16 bin 410 biletli seyircinin izlediği açıklandı. Geçen yılki final mücadelesini 13 bin 676 kişinin izlediği bildirildi. İstanbul'da ikincisi yapılan organizasyona seyirci ilgisinin arttığı ifade edildi. Geçen yıla göre final maçını daha çok seyirci izlerken, toplamda da seyirci sayısı arttı. 2011 yılında toplamda 70 bin 824 seyirci salona gelirken, bu yıl maçları toplam 73 bin 72 kişinin izlediği öğrenildi. Geçen yıl 11 bin 824 olan seyirci ortalamasının bu yıl 12 bin 179'a çıktığı ifade edildi.

1 MİLYON 750 BİN DOLAR KAZANDI
Tekler finalinde Maria Sharapova'yı yenerek şampiyonluğa ulaşan Serena Williams, turnuva boyunca toplamda 1 milyon 750 bin dolar para kazandı. İkinci olan ve gruptaki tüm maçlarını kazanan Rus tenisçi Maria Sharapova ise 890 bin dolar para kazandı. Turnuvaya sonradan dahil olan, ancak iki maçını da yitiren Avustralyalı sporcu Samantha Stosur ise sadece 50 bin dolar para ödülü aldı.

MAÇ ÖNCESİ DESİBEL REKORU
Serena Williams ile Maria Sharapova arasındaki final maçı öncesi desibel rekoru denemesi yapıldı. Türkiye'de çeşitli maçlarda yapılan desibel rekorları hatırlatılarak, salonda bulunan 16 bin kişiden daha fazlası istendi. Üç kez denemesi yapılan rekorda seyirciler 108,4 desibele ulaşabildi.

 
Editör: TE Bilişim