Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İngiltere’de yapılacak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na ilimizde hazırlanan Türkiye Boks Milli Takım Kampını ziyaret etti.
Gençlik kampında bulunan spor tesisinde hazırlanan sporcuların antrenmanını bir süre izleyen Vali Kızılcık, sporculara ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını söyledi.
Sporculardan Londra Olimpiyatlarında büyük başarılar beklediklerini kaydeden Vali Kızılcık, “2014 yılında bayrağımızı şanla ve şerefle temsil etmeye hazır olduğunuzu biliyorum. Biz sizlerden ümitliyiz, inşallah bu sıcak günlerde döktüğünüz terler size madalya olarak dönecektir. Zaten uluslararası alanda başarılarınız var.

Başarılarınıza daha büyük başarılar katacağınızı düşünüyoruz. Tabi ki olimpiyatlar çok kolay değil, artık dünyada fark edilen ve rakiplerimizin takip ettiği sporculara sahip olan bir ülkeyiz” dedi.


Milli Takım sporcuları ve antrenörlerini başarılar dileyen Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Orada da ülkemizi ve milletimizi en iyi temsil edeceğinizi biliyoruz. Sizler 75 milyon insan içerisinden bu spora gönül vererek, ülkemizi temsil etme hakkı kazandınız. İnşallah olimpiyatta da bizleri gururlandıracaksınız. Olimpiyatların ruhu spor ve kardeşliktir.

Sizler bu konuda en iyiler olduğunuzu göstereceksiniz. Hocalarınızın sizlerin motive olabilmeniz için sizlerle 24 saat beraberler. Onları ve sizleri tebrik etmek istiyorum. Sizlerin hazırlanmanız için imkanlarını seferber eden Gençlik Spor İl Müdürü ve ekibinizi tebrik etmek istiyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Sporcular ve antrenörleri ise, “Trabzon’da tesisler çok iyi. İyi de bir kamp dönemi geçirdik. Trabzon’da bulunmaktan son derece memnunuz. Takım olarak başarıya inandık. Avrupa Kıtası Boks Elemeleri öncesinde Sayın Valimiz kampımızı ziyaret etmişti. Elemelerde başarılı olduk. Bugünkü ziyaretinin de bize uğur getireceğine inanıyoruz” dediler.
Vali Kızılcık, sporcular Ferhat Pehlivan, Selçuk Eker, Fatih Keleş, Yakup Şener, Adem Kılıç, Bahram Muzaffer’e, antrenörleri Mehmet Değirmenci ve Seyfullah Dumlupınar’a saat hediye etti.