Makedonya Süper Lig takımlarından ZRK (NHC) Wordor forması giyen tecrübeli Rus milli kaleci Nigina Saidova ile Ankara 1910 Spor Kulübü’nde oynayan Türk Milli Takımı’nın formasını 180 kez giymiş olan orta oyun kurucu Gülay Türk’e imza attıran Zağnos Hentbol Kulübü, fizyoterapist olarak da Merve Bektaş ile anlaştı.

SAĞLAM VE EMİN ADIMLARLA

Zağnos Spor Kulübü binasında gerçekleşen imza törenine Zağnos Hentbol Kulübü Başkanı Haluk Selim, As Başkan Koray Turan, Genel Sayman Abdülaziz Baş, Genel Sekreter Serkan Aydın ve Antrenör Secaattin Aydoğ katıldı. Yapılan transferlerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Haluk Selim, Avrupa Kupalarına katılma hedefi yolunda çok önemli iki oyuncuya imza attırdıklarını belirterek, başarıyı yakalayacak bir takım oluşturma yolunda sağlam ve emin adımlar attıklarını söyledi.

2 DENEYİMLİ OYUNCU İLE İMZALADIK

Açıklamasının devamında Selim: “Ligin ilk yarısında takımımızdaki eksik yerleri görme fırsatımız oldu. Hocamızın da raporu doğrultusunda bu yerlere takviyeler yaptık. Hedefimiz kesinlikle Avrupa Kupaları’na katılmaktır. Bu hedefi gerçekleştirebilmek adına yönetimimizle birlikte sürekli çalışıyoruz. Hentbolda Trabzon’a başarıyı getireceğiz. Şu an önümüzde Türkiye Kupası maçları var. A Grubu’nda yer alan takımımızın hedefi bura gruplardan çıkarak finale kadar yürümek olacak. Dileriz bu gerçekleşir. Hedeflerimizin gerçekleşmesi için bir Rus bir de Türk milli oyuncuya imza attırdık. İkisi de çok deneyimle oyuncular. Nigina Saidova Şampiyonlar Ligi’nde defalarca forma giyinmiş bir oyuncu. Rus Milli Takımı’nda da oynamış çok iyi bir kaleci. Gülay Türk ise 180 kez Türk Milli Takımı’nın formasını giyinmiş. İki oyuncumuzda takıma büyük katkı sağlayacak ve hedeflerimizde bize yardımcı olacaktır” dedi.

SALONU DOLDURUN ÇAĞRISI

Kulüp genel Saymanı Abdülaziz Baş ise imza töreninde yaptığı açıklamada Zağnos’un Süper Lig’de ilk kez mücadele etmesine rağmen iyi bir görüntü sergilediğini, hem ligde Avrupa Kupaları’na katılma adına hem de Türkiye Kupası’nda mücadelesine devam ettiğini belirterek, transfer edilen iki oyuncunun hafta sonu 12.00’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda Muratpaşa belediye ile oynanacak Türkiye Kupası A Grubu müsabakasında forma giyebileceğini kaydetti. Abdülaziz Baş tüm taraftarların salonu doldurarak takıma destek vermesini de sözlerine ekledi.

DAHA İYİ BİR ZAĞNOS İZLEYECEKLER

Pazar günü 19 Mayıs Spor Salonu’nda Muratpaşa Belediye SK ile oynayacağı Türkiye Kupası grup müsabakası öncesi kadrosunu güçlendiren kırmızı-mavi-beyazlıların antrenörü Secaattin Aydoğ; “Çok tecrübeli iki oyuncuyu kadromuza kattık. Her ikisi de milli takım düzeyinde oynamış oyuncular. Şu an için tek düşüncemiz Muratpaşa maçı. Türkiye Kupası’nda gruplardan çıkmayı hedefliyoruz. Camiamıza daha iyi bir Zağnos izleteceğiz” dedi.