Ardeşen GSK’nın başarısızlıklarının üstünü örtmek adına kaos içerikli açıklamalarla hentbol kamuoyunu etkilemeye çalıştığının belirtildiği açıklamada, Zağnosspor şu ifadelere yer verdi: “Zağnosspor Kadın Hentbol takımımız Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Rize ekibi Ardeşen GSK ile iki maç oynamıştır. Deplasmanda oynadığımız ilk maç takımımızın 29-27’lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. Özellikle maçın sonunda kulübümüzün yöneticilerine ve oyuncularına karşı sözlü saldırılar gerçekleşmiş ve bunun daha da ötesine gidilerek fiili saldırı yapılmaya çalışılmıştır. Salonun içerisinde güvenliği sağlayan polislere Ardeşen taraftarları saldırmış, takımımız uzun süre salonda ve soyunma odasında bekletilmek durumunda kalmıştır. Yaşanan bu gelişmelerin ardından tek bir Ardeşen Gençlik Spor Kulübü yöneticisi kulübümüzün yöneticilerinden hiç kimseyle görüşmemiş ancak buna rağmen kulübümüz dostluk ve kardeşlik mesajlarını yinelemiştir. Kendi sahasında yaşananlara ses çıkarmayan Ardeşen kulübü, elenmesinin ardından ikinci maçta da kendi çıkardığı saha olaylarını çarpıtarak kamuoyunu yanıltma gayreti içerisine girmiştir. Ardeşen GSK başarısızlıklarının üstünü örtmek adına kaos içerikli açıklamalarla hentbol kamuoyunu etkilemeye çalışmaktadır.”

ARDEŞENLİ YÖNETİCİLER HAKEMLERE SALDIRDI

“Maçın hakemine mola kartını fırlatan antrenörlerinden, maçın bitmesinin ardından salon çıkışında hakemlere tekme tokat saldırmaya çalışan yöneticileri ve buna değinmeyen Ardeşen kulübü Zağnosspor’a ders vermeye, Zağnos Spor Kulübü’nün adına leke sürmeye çalışan spor ve hentbol camiasının eyyamcılarıdır. Takımımızın Trabzon’da evinde oynadığı son 3 Ardeşen maçını mesnetsizce iddialarla kirletmeye çalışanlara gereken cevabı oynadığımız oyun ve aldığımız skorlarla verdiğimize inanıyoruz. Sezon içerisinde başka takımlarla da oynadıkları ve kritik maçlar olarak tanımladıkları müsabakalardaki başarısızlıklarını hakemlerin üzerine yıkarak kulübümüzün üzerinden algı yapmaya çalışanlara asla prim tanımayacağımızın bilinmesini isteriz.”

PORFESYONELLİKTEN UZAKLAR

Açıklamasında, ‘Hakemler hakkında çirkin ötesi duyumlar almaya devam etmekteyiz’ şeklinde bir ifade kullanan Ardeşen GSK’nın hiçbir dayanağı olmadan dile getirilen bu soyut söylemi, delilleriyle beraber somutlaştırarak tüm kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Hakemleri ve diğer kulüpleri afaki açıklamalarıyla zan altında bırakma çabası içerisinde olan Ardeşen kulübünün profesyonellikten uzak, bir kulüp edasıyla değil, duygusal bir taraftar edasıyla yaptığı açıklamaların hem tüm kulüplerimize hem hakem camiamıza son derece zarar verdiğini belirtmek isteriz.

 

“ALGI OYUNLARINA İZİN VERMEYİZ”

Bir başka açıklamasında ise ‘Maçın devre arasında hakem odasına kimler girdi?’ şeklinde bir soru yönelten Ardeşen kulübüne, kulübümüzden kimsenin girmediğini kendileri bilmelerine rağmen bir kez daha kendilerine hatırlatır, kulübümüzün imajına, prestijine ve yöneticilerimizin itibarına gölge düşürecek bu açıklama hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızı belirtmek isteriz. Federasyona verdiği destekten ötürü hakemler tarafından haksızlığa uğradıklarını iddia edenlere merkez hakem kurulunun nasıl belirlendiğini, hakemlerin atamasını da hangi kurumun gerçekleştirdiğini öğrenmelerini tavsiye ederiz. Federasyona verdiği desteği ön plana çıkararak kendince federasyona mesaj verme çabası içerisinde olanlara kulübümüzün hiçbir baskıya boyun eğmeyecek kadar güçlü, hiçbir saygısızlığa ve iftiraya göz yummayacak kadar kararlı, kamuoyunda algı oyunları oynanmasına izin vermeyecek kadar büyük, hukuk çerçevesi içerisinde tüm haklarını arayacak kadar da iradeli olduğunun bilinmesini isteriz.”

İKİ TAKIM TARAFTARINA TEŞEKKÜR

Zağnosspor Hentbol Kulübü’nün maçtaki iki takım taraftarlarına da değinildiği açıklamasının son kısmında ise şu ifadeler yer aldı: “19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanan ikinci maçta her iki takım taraftarına da son derece centilmence ve dostça destekleri için teşekkür ederiz. Yalnızca takımlarını destekleyen ve hiçbir provokasyona gelmeyen iki takım taraftarlarının bundan sonra da aynı şekilde maçlarını izlemeye devam etmelerini, iki Karadeniz takımını kutuplaştırmaya çalışan yöneticilere aldırış etmeden kardeşçe ve dostça kalmalarını temenni ederiz. Tüm spor kamuoyuna ve hentbol camiasına saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim