Trabzon Boks Karması ile Almanya Berlin Boks Karması'nın karşı karşıya geldiği boks müsabakaları 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapıldı. 7 karşılaşmanın yapıldığı gecede Türk boksörler mavi köşede yer alırken Alman boksörler kırmızı köşede yer aldı.

19 Mayıs'ın tıklım tıklım dolu olduğu gecede ilk ringe çıkan isimler 56 kilo kategorisinde Zağnosspor forması için dövüşen Ömer Koç ve Alman rakibi Alen Rahimic oldu. Toplamda 6 kez Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa'da ise 3'üncülüğü bulunan Ömer Koç, Rahimic'e 3 rauntta da üstünlük kurarak 3-0 galip geldi. İlk karşılaşmanın ardından ringe bir diğer Zağnossporlu boksör 60 kilo kategorisinde Furkan Ulaş Memiş çıktı. Toplamda 12 Türkiye şampiyonluğu, Yıldızlar Avrupa şampiyonluğu, Büyükler Avrupa 3'üncülüğü, Üniversiteler Dünya şampiyonluğu bulunan ve 2008'de Pekin Olimpiyarlarında ülkemize temsil eden Memiş'in rakibi yine Alman olan Bilal Ömeirat oldu. Rakibine karşı daha dirençli olan ve isabetli yumruklar vuran Memiş, 3 rauntta da Ömeirat'a üstünlük kurmayı başardı ringden 3-0 üstün ayrıldı.  

ANTRENÖRLER MUTLU

Zağnosspor'un antrenörleri Arif Boz ve Erhan Şentürk oyuncularının ringde göstermiş oldukları performanstan mutlu olduklarını söyleyerek, bu türdeki dostluk organizasyonlarının boksörlerin hazır olması için çok önemli olduğunu, iki müsabakadan da 3-0'lık skorlarla galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

ŞAHİN: "ARTIK TRABZON İÇİN DÖVÜŞÜYORLAR"

Müsabakayı Zağnos Spor Kulübü Başkanı Emre Aksoy ve Zağnos Boks Kulübü Başkanı Serkan Şahin protokolden takip ederken, Şahin müsabakaların ardından yaptığı açıklamada Trabzon Karması için mücadele eden 2 boksörlerinin de galip gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Zağnos Boks Kulübü'nün kurulalı 1 yıl bile olmadığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: "Kulübümüzün çatısı altına iyi sporcular kattık. Trabzonlu olup, Fenerbahçe forması için dövüşen sporcularımız vardı. Onlardan biri de Furkan Ulaş Memiş. Artık bir Trabzon takımı olan Zağnosspor forması altında hem Trabzon için hem ülkemiz için dövüşüyor. İki boksörümüz de 3-0'lık skorlarla galip geldi. Bu müsabakalar ilerde oynanacak olan şampiyonalar için çok önemli. İnşallah daha büyük daha anlamlı şampiyonalarda galip gelip kentimizi ve ülkemizi gururlandıracağız."
Editör: TE Bilişim