Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde aralarında 5 ay önce husumet başlayan iki aile, Kaymakam ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ile İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un girişimleri sonucu barıştı.

Bismil’de 5 ay önce Karaaslan ve Öncel aileleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 8 kişinin yaralanması sonucu husumet başladı. Husumet, Kaymakam ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ile İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un girişimleriyle sona erdi. Ailelerin barışması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Başkan Gülenç, "Maalesef geçtiğimiz aylarda hiçbirimizin tavsif etmediği bir olay oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne kadar sıkıntılı ortamlar olursa olsun olaylar ne kadar hoşumuza gitmese de mutlaka bir araya gelip barışmamız gerekiyor. Bu hem dinimizin gereği hem de örfümüzün geleneğidir. Hiç kimse böyle bir olayın yaşanmasını zaten tavsif etmiyor. Kanaat önderleri ile beraber iki aile ile görüştük. Sağ olsunlar aileler bizi kırmayarak girişimimizi karşılıksız bırakmadıkları için her iki ailede teşekkür ediyorum” dedi.

Gülenç’in konuşmasının ardından Karaaslan ve Öncel aileleri Kur’an-ı Kerim’in altında geçtikten sonra tek tek birbirleriyle tokalaşarak barıştı.
Kaynak: iha