Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulların birinci dönem tatiline girmesiyle birlikte 7 bin 500 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

İlçede bulunan Mehmet Ali Erçetin İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrenciler, karnelerini Belediye Başkanı Necati Gürsoy, eşi Kadriye Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş’ten aldı. Karne dağıtım töreninde öğrencilere karnelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, “Bütün yıl boyunca özverili bir şekilde çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tatil süresince başarısız derslerinize çalışarak aynı zamanda oyun oynayarak tatilin keyfini çıkarmayı da ihmal etmeyin. Karnesinde notları zayıf olan öğrenciler tatili fırsat bilip eksikliklerini tamamlayabilir. Bu noktada en önemli görev ailelere düşüyor. Karnesinde zayıf olan ya da karnesi üstün başarıya sahip olan öğrencilere en doğru şekilde davranmak gerekiyor. Dönem boyunca öğrencilerimize katkı sağlayan öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederim. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ise, ilçede 7 bin 500 öğrencinin karne alarak yarıyıl tatiline girdiğini ifade ederek, “Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemini belirlediğimiz hedefler doğrultusunda sorunsuz ve huzurlu bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimize başarı adına kendine özgüvenle sorumluluk alma, planlı çalışma ve kararlılıkla hedef belirleme bilincinde olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bu dönemlerde hem dinlenecek, hem de eğlendirici aktivitelerle ve bol bol kitap okuyarak geçirmelisiniz ki ikinci döneme dinlenmiş olarak geçebilesiniz. Birinci dönemin sorunsuz bir şekilde sona ermesinden dolayı başta okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanın eşi Kadriye Gürsoy ise, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: iha