Muş’ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla karnesini alan 120 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıktı.

Merkez Kız İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim karne dağıtım törenine Muş Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, idareciler, öğretmen ve öğrenci ile veliler katıldı. Törende öğrencilere karnelerini dağıtan Muş Valisi Aziz Yıldırım, 1. dönemi sonlandırdıklarını belirterek, öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu. Bugünün çocuklar ve veliler için özel bir gün olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, "Bu tatili Allah nasip ederse 2017-2018 eğitim sezonunun ortasında şöyle bir nefes alma zamanı olarak görüyoruz. İnşallah dönem arası tatilden sonra II. döneme daha dinamik, daha enerjik, daha çalışma şevkiyle, azmiyle dolu olarak yeniden başlayacaksınız. Haziran ayında, yani sene sonunda bugün aldığınız bu takdir ve teşekkür belgelerinden birer tane daha getirip kendi odalarınızın duvarlarını süsleyeceksiniz diye ümit ediyoruz. Yarıyıl tatilini eksikliklerinizi tamamlayacağınız, faydalı bilgiler öğreneceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirin. Bunun yanında tatilde okuyun diye size kitap vereceğiz, ama şunu da bilin ki kitap boş vakit değerlendirme aracı değildir, kitap tam tamına tek başına bir aktivite aracıdır, kitap kendini yetiştirmenin bir aracıdır. Kitap okumakla hem kelime hazneniz gelişir hem de ders kitaplarını okurken, sınavlarda soruları cevaplarken çok daha rahatlıkla çabucak kavrar ve anlarsınız. Onun için kitap okumak her zaman çok önemlidir. Dünya klasiklerinden olsun, günümüz kitaplarından olsun bunları okumakta fayda var. Bu duygularla, 2017-2018 eğitim öğretim yılının I. döneminde büyük emek sarf eden eğitim camiamızın değerli mensupları öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin huzur dolu bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra okul idareci ve öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Yıldırım, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bugün tamamlandığını ifade ederek, "Geçen süre içinde gerek öğrencilerimiz gerekse siz değerli eğitimcilerimiz büyük bir çaba ve gayret gösterdiniz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenlik eğitmektir, insanları aydınlatmaktır, önünü açmaktır; onlara güzel davranışları öğretmek ve alışkanlık haline getirtmektir. Öğretmenlik sanıldığı gibi ders saatinden ibaret bir meslek değildir. Aslında tüm hayatınız boyunca hem eğitim kurumlarında, hem sokakta, hem aile yaşantınızda herkese rol model olması gereken bir meslektir. Siz değerli okul yöneticilerimizden ve öğretmenlerimizden ricam, gençlerimize ve çocuklarımıza kendilerine, ailelerine, topluma, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlayın. Hepinize ve sizlere emanet ettiğimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte başarılar dileyerek, hayırlı, huzurlu, sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum" dedi.
Kaynak: iha