Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Dil Kurumu yayınları 20-25 Şubat tarihleri arasında 4. Karadeniz Kitap Fuarı’nda okuyucuyla buluşuyor.

Türk Dili Kurumundan yapılan açıklamaya göre, 20 Şubat Salı günü Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açan fuara pek çok özel yayınevinin yanı sıra devlet kurumları da katılıyor. Fuara katılan kurumlardan biri de Türk Dil Kurumu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kültür kurumlarından biri olan Türk Dil Kurumu(TDK) kurulduğu 1932 yılından bu yana 1200’ün üzerinde eser yayımlayarak Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden biri olma vasfını sürdürüyor. Yazım Kılavuzu ve Türkçe Sözlük gibi temel başvuru kaynaklarıyanında Türk dili ve edebiyatının farklı alanlarındada yayınlar yapan TDK’nin Türkiye dışındaki Türk halklarıyla ilgili de çok sayıda neşriyatı bulunuyor. Bunların yanı sıra Kurum uzun yıllardır Türk Dili Araştırmaları Yıllığı-Belleten, Türk Dünyası ve Türk Dili olmak üzere üç de süreli yayın çıkarıyor. Kurumun pek çok yayını üniversitelerin Türk dil ve edebiyatı bölümleri başta olmak üzere çağdaş Türk lehçeleri, halk bilimi ve dil bilimi gibi bölümlerinde ders kitabı olarak okutuluyor.

25 Şubat Pazar günü saat 19.00’da kitapseverlere veda edecek fuarda TDK’nin yayınları yüzde 50 indirimle okuyucularını bekliyor.
Kaynak: iha