Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kent gelinde ilk ve ortaokulda öğrenim gören 6 bin öğrencinin kişisel gelişimlerine destek olmak için satranç takımı hediye etti.

Tunceli’de belediye ve valilik tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında 6 bin ilk ve ortaokul öğrencisine satranç takımı hediye edildi. Projeyi gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel’de hem kent merkezinde hem de ilçelerde okul ziyaretleri yaparak alınan satranç takımlarını çocuklara sömestr tatili öncesinde verdi.

Hazırlanan proje kapsamında il genelinde 6 bin öğrenciye özel hazırlanmış rulo kutular içerisindeki satranç takımlarını armağan ettiklerini ifade eden Vali Sonel, amaçlarının çocukların hem yarı yıl tatilini değerlendirmelerine katkı sağlamak hemde kişisel gelişimlerini desteklemek olduğunu söyledi.

Kendilerinin Tunceli ailesi olarak devletin imkanları,hayır sevenlerin destekleri ve ailelerin özverisi ile çocukları geleceğe hazırlamak için tüm gayreti gösterdiklerini de dile getiren Sonel, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her türlü alanda desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Kaynak: iha