Mısır’ın güçlü çelik şirketlerinden Egyptian Steel, dünyanın en güçlü kuruluşlarının yer aldığı 2017 World Finance 100 rehberinde yer aldığını açıkladı.

Mısır’ın güçlü çelik şirketlerinden Egyptian Steel, dünyanın en güçlü kuruluşlarının yer aldığı 2017 World Finance 100 rehberinde yer aldığını açıkladı. Şirketin CEO’su Ahmed Abou Hashima’nın yönetim yaklaşımının şirketin çıkış yapmayı sürdürmesinde önemli rol oynadığı belirtildi. Şirket 4 çelik fabrikasında yılda 2,3 milyon ton çelik üretiyor.

Hashima konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Siyasi belirsizlik ve ekonomik çalkantı dönemlerinde yatırımcıların projelerini ertelememeleri gerekir. Gelecekte finans ve enerji yatırımları Mısır ekonomisinde giderek daha büyük rol oynayacak. Bu doğrultuda Mısır’da otel ve turizm gibi yeni alanlara yapmayı planlıyoruz. Şirket, ticari başarısıyla World Finance dergisi tarafından dünyanın en güçlü kuruluşlarının tespit edildi ve 2017 World Finance 100 listesinde de yer aldı. Şirketlerin sadece mali performansları esas alınarak değil, sürdürülebilir ve destekleyici uygulamalara dönük bağlılıkları ölçüsünde de yer bulduğu rehberde, şirketimizin yer almasında Mısır ekonomisinin desteklenmesine yönelik katkısı önemli rol oynadı" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: iha