Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında, “23 Nisan sıradan bir gün değildir. 23 Nisan, hem bir milletin egemenliğinin dünyaya ilan edilişi ve hem de geleceğin teminatı olan çocuklarım bir bayramla ödüllendirilişidir” dedi.

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98’inci yılı ve aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milli egemenlik, millet iradesi ve bağımsızlığa vurgu yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, necip Türk milletinin egemenliğinin tüm dünyaya ilan edilmesi noktasında atılmış en önemli adımlardan birisi olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, “23 Nisan’da egemenlik kayıtsız ve şartsız milletin olmuştur. Büyük badireler atlatan, yokluk ve yoksulluk içerisinde küllerinden yeniden doğarak kurtuluş mücadelesi veren aziz milletimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tek yürek ve tek ses olmuştur. Bu sebeple yüce meclis, geçmişten günümüze bu milletin temsil ve irade kaynağını teşkil etmiştir.” ifadelerini kullandı.

23 Nisan’ın böylesine derin bir anlam taşıyan tarihi bir adımın yıldönümü olmasının yanında tüm dünya çocukları için de rengârenk bir gün olduğunu kaydeden Kılıç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz böyle anlamlı bir günde, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı da unutmamıştır. Bu vesile ile çocuk bayramımızı da kutluyor, bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna geçmişte mücadele vermiş olan herkesi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Kaynak: iha