Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde ‘Fazlasını getir ihtiyacını al’ projesi hayata geçirildi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Fazlasını getir ihtiyacını al’ etkinliğinin açılışı öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Açılışa katılan İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, üniversitelerin sadece eğitim vermek gibi bir görevi olmadığını toplumun ihtiyaçlarına karşılık vermenin de bir görev olduğunu vurguladı. Vatandaşların evlerinde kullanmadıkları her eşyayı buraya getirebileceklerini söyleyen Eroğlu, ihtiyaç sahibi insanların bu proje sayesinde hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Hepsi temiz ve kullanıma uygun eşyalar”

Toplanan eşyaların temiz ve amaca uygun olduğunu dile getiren projesinin kurucusu Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu, amaçlarının başta öğrenciler olmak üzere birçok vatandaşa hizmet vermek olduğuna dikkat çekti. Tiryakioğlu, “Projemizi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Projenin fikri geçen sene ortaya çıktı. O zamandan beri eşyalar topluyoruz. Eskişehir’e şehir dışından öğrenciler geliyor. Bu öğrencilerin maddi durumları değişkenlik gösteriyor. Amacımız; başta maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yardımcı olmak ve birçok insana destek sağlamak. Buradaki eşyaları hibe yoluyla alıyoruz. Toplanan her eşyayı özenle seçiyoruz. Hepsi temiz ve kullanıma uygun eşyalardır” şeklinde konuştu.

Etkinlik, proje odasının açılışının ardından öğretim görevlileri ve öğrencilerin toplu fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Kaynak: iha