Mahmudiye İlçe Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER) ziyaretinde, sanat alnında ortak çalışma yapılması yönünde işbirliği kararı alındı.

Ziyarette bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gündoğan, "Bizler belediye olarak yol, su, kanalizasyon ve çevre temizliği gibi işlerin yanı sıra da kültür sanat çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Eskişehir’imizin kültürüne, sanatına değer katan sivil toplum kuruluşlarına ve sizlere her zaman destek olmaya çalışıyoruz. ESKÜDER’in kültür ve sanat çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sizleri örnek çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum’’ dedi.

ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu ise, ’’ESKÜDER’i yakın tarihte kurmamıza rağmen sanatın her dalından sanatçılarımızla bir araya gelerek Eskişehir’imizin birliği, beraberliği, dirliği, kültürü, sanatı ve bilinen bilinmeyen yerel değerleri için çalışmalarımızı bütün gücümüzle devam ettiriyoruz. Mahmudiye Belediye Başkanı olarak ziyaret etmenizden dolayı bizlere güç kattınız. Belediye olarak yapacağınız her türlü kültür-sanat etkinliğine, sanatçılarımızla destek olacağız’’ diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Gündoğan, ESKÜDER Başkanı Durusu’ya plaket ve saat taktim etti. ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu’da, Şair Ramazan Terzioğlu’nun Başkan Gündoğan’a hitaben yazdığı ve okuduğu akrostiş şiiri takdim etti.
Kaynak: iha