Trabzonspor 2-0 Elazığspor
Trabzonspor, ligin 2. haftasında sahasında Sanica Boru Elazığspor'u konuk etti. Bordo-mavili ekibin cezası nedeniyle kadın ve çocukların izlediği maçta Trabzonspor, rakibini 2-0 yendi ve ilk galibiyetine imza attı. Trabzonspor'un gollerini Vittek ve Henrique kaydetti.

Beşiktaş 3-3 Galatasaray

Karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini Felipe Melo (kendi kalesine) ve Holosko (2) kaydetti. Sarı-kırmızılıların golleri ise Elmander, Umut ve penaltıdan Selçuk'tan geldi. Maçta Beşiktaş ilk 2 golü attıktan hemen sonra kalesinde gol gördü. Bu nedenle siyah-beyazlılar bir türlü maçta istikrarı yakalayamadı. Müsabaka 3-3 eşitlikle sona ererken, takımlar birer puanla yetindi.
 
Fenerbahçe 3-0 Gaziantepspor
Fenerbahçe, ligin 2. haftasında Gaziantepspor'u 3-0 yenerek, ilk galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertli kulübün cezası nedeniyle FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sadece kadın ve çocuklara açık olan maçta Fenerbahçe rakibi önünde ilk yarıyı Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Sow ve Kuyt ile 2 gol daha bulan sarı-lacivertliler, maçtan 3-0 galip ayrılarak, bu sezonki ilk galibiyetine ulaştı.
 
Bursaspor, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilmekten kurtulamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golü Webo'dan geldi.
 
Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki müsabakada, ev sahibi Kasımpaşa'nın golleri Hakan Özmert ve Hüseyin Kala'dan gelirken, Kardemir Karabükspor'un tek golünü ise Cernat kaydetti.
 
Sivasspor ile Mersin İdmanyurdu, Sivas'ta oynanan karşılaşmada 3-3 berabere kaldı. Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki maçta Sivasspor'un gollerini Eneramo (2) ve Chahechouhe kaydederken, konuk ekip Mersin İdmanyurdu ise Culio, Stepanov ve Ben Yahia ile gollere ulaştı.
 
Ligin 2. haftasında Orduspor, sahasında Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Orduspor'un gollerini Torres ve Hasan Kabze attı. Bu karşılaşmada Eskişehirspor'dan Hürriye 22. dakikada kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı.
 
Ligde dün ayrıca Akhisar Belediyespor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Golsüz eşitlikle sona eren maçta konuk ekip Gençlerbirliği'nde Aykut, 76. dakikada maçın hakemi Abdullah Yılmaz tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
 
Bu arada, ligde 2 hafta geride kalırken, Eskişehirspor ve Gaziantepspor henüz puanla tanışamadı.
 
Ligde 2. haftanın son maçı yarın Antalya'da, Medical Park Antalyaspor ile Kayserispor arasında oynanacak.
 
Bir maç eksiğiyle toplam 23 golün atıldığı 2. haftada, 4 maçı ev sahibi, 1 maçı deplasman takımları kazanırken, 3 maç beraberlikle sona erdi.
 
Gol krallığında ise Galatasaray'dan Umut Bulut Beşiktaş'a attığı golle gol sayısını 3'e çıkardı ve zirvede yer aldı. Fenerbahçeli Dirk Kuyt, Gençlerbirliği'nden Ermin Zec ve Sivasspor'dan Michael Eneramo ise 2'şer golle Umut'u izledi.
 
Spor Toto Süper Lig'de 2. haftanın maç sonuçları, gelecek haftanın maç programı ve puan durumu ise şöyle:
 
Maç sonuçları
 
Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor..................: 2-1
Sivasspor-Mersin İdmanyurdu.....................: 3-3
Orduspor-Eskişehirspor..........................: 2-0
Fenerbahçe-Gaziantepspor........................: 3-0
Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği.............: 0-0
Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor......: 0-1
Trabzonspor-Sanica Boru Elazığspor..............: 2-0
Beşiktaş-Galatasaray............................: 3-3
 
Gelecek hafta
 
31 Ağustos Cuma:
19.00 Gençlerbirliği-Orduspor
21.15 Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor
 
1 Eylül Cumartesi:
18.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Medical Park Antalyaspor
19.00 Kayserispor-Akhisar Belediyespor
20.30 Kardemir Karabükspor-Beşiktaş
21.15 Sanica Boru Elazığspor-Kasımpaşa
 
2 Eylül Pazar:
18.00 Sivasspor-Fenerbahçe
20.30 Galatasaray-Bursaspor
21.00 Gaziantepspor-Trabzonspor

Editör: TE Bilişim