"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 9. duruşması görülmeye devam ediyor. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada tutuksuz sanık menajer Doğan Ercan savunma yaptı. Ercan, "Benim işim futbol iddiaları kabul etmiyorum" dedi.

GENÇLERBİRLİÐİ-TRABZON MAÇINDA TEŞVİK İDDİALARI

Ercan'ın, tutuklu sanık Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu ile yaptığı Gençlerbirliği-Trabzon maçında Trabzon'un teşvik primi vereceği iddialarını içeren görüşmelerin, içeriğini hatırlamadığını söyledi. Bunun üzerine tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu söz alarak, "Trabzon'un Gençlerbirliği'ne teşvik pirimi verip vermediği konusunda bilgi almak amacıyla Doğan Ercan ile konuştum. Kendisi gerek olmadığını söyledi. Serdar Kulbilge bizim eski futbolcumuz. Takıma teşvik verilip verilmediğini öğrenebilmek amacıyla konuştum. Böyle bir endişemiz vardı" dedi. Mahkeme Başkanı, konuşmada geçen sarı kart görme konusunu sorunca ise Ekşioğlu, "Biz onun oynamasını istiyorduk. Çünkü onun öyle bir şey yapmayacağını biliyorduk" diye yanıt verdi.

"ARKADAŞLAR HEYECANLILAR"

Bu arada tutuklu sanık Aziz Yıldırım ifadelere ilişkin söz almak istedi. "Arkadaşlar heyecanlılar. Buraya ilk defa çıkıyorlar. Doğru bildiklerini yanlış anlatabiliyorlar" diyen Yıldırım, "Doğan Ercan'ın Serdar Kulbilge ile teşvik primi yapılıp yapılmadığı konusunda bir görüşmesi yok. Biz Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'a teşvik primi girişimi duyumu aldığımızı yazılı olarak bildirdik. Bunu daha sonra mahkemeye sunacağız" şeklinde konuştu.

"HERKES NAMUSLU OLDU, BİR TEK NAMUSSUZ BİZİZ"

Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Teşvik primi önleme merkezi mi kurdunuz?" diye sorunca Yıldırım, "Kurduk, bunu iddia makamı söylüyor. Bu olaylar olduğundan beri herkes namuslu oldu, bir tek namussuz biziz. İsim vereceğim olmuyor. Bir köşe yazarı 'bu sene lig temiz' diyor ama 12 Kasım'daki yazısında ise herkesi suçluyor" dedi.

Ardından tutuksuz sanık eski İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı, eski TFF Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'ın savunmasına geçildi.