Fransa'nın başkenti Paris'te ki kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çağlar ve Alaattin Aykaç, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katılacak.

Türkiye'nin 4. torbadan katılacağı EURO 2016 Finalleri Kura Çekimi'nde 24 takım, 4'erli olarak 6 gruba ayrılacak. 10 Haziran tarihinde başlayacak olan turnuva 10 Temmuz tarihinde sona erecek. 

EURO 2016 Finalleri Kura Çekimi'ndeki torbalar ise şu şekilde:
1. Torba: Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz, Belçika.
2. Torba: İtalya, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna.
3. Torba: Çek Cumhuriyeti, İsveç, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan.
4. Torba: Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda, Galler, Arnavutluk, Kuzey İrlanda.

A MİLLİLER 2015'İN EN FAZLA PUAN TOPLAYAN ÜLKESİ 
2016 Avrupa Şampiyonası'na gruplarda en fazla puan toplayan 3. takım olarak direkt katılma hakkı kazanan Türkiye, FIFA'nın dünya sıralamasında da 329 puanla 2015 yılının en fazla puan toplayan ülkesi oldu.

Aralık 2014'te 604 puanla 49. sırada bulunan A Milli Takım, 1 yıl boyunca elde ettiği puanlarla toplamda 933 puana ulaştı ve 209 ülkenin yer aldığı sıralamada "Yılın Çıkışını Yapan Takım - Mover of The Year" unvanını elde etti. 2015 yılında, 6'sı resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 10 maç oynayan A Milli Takım, bu karşılaşmaların 7'sinden galibiyetle, 3'ünden de beraberlikle ayrıldı ve hiç mağlubiyet yüzü görmedi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDAKİ EN BÜYÜK BAŞARI YARI FİNAL
 
Tarihinde 4.kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım en büyük başarısını 2008 yılında yaşadı.  İlk kez 1996 yılında İngiltere'de düzenlenen şampiyonaya Fatih Terim yönetiminde katılma başarısı gösteren Türkiye, şampiyonayı şansız bir şekilde hiç gol atamadan ve hiç puan alamadan bitirmişti.

2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'na da katılma başarısı gösteren Türkiye, B Grubu'nda İtalya'nın ardından ikinci olmayı başarmış ve futbolda tarihinde ilk defa bir uluslararası organizasyonda çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde Portekiz ile eşleşen milliler rakibine 2-0'lık sonuçla yenilerek turnuvadan elenmişti.

Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı 2008 Avrupa Şampiyonası'na bir kez daha Fatih Terim önderliğinde katılan Türkiye, A Grubu'ndan çıkmayı başararak tarihinde ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkmıştı. Çeyrek Final'de Hırvatistan karşısında normal süresi 0-0 biten maçta 119. dakikada 1-0 mağlup duruma düşen Türkiye, 121. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle maçı penaltılara götürmüş, penaltılarda rakibini üstünlük sağlayarak yarı finale adımını atmıştı. Yarı final karşılaşmasında ise Almanya'ya 3-2 mağlup olan Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük başarısını yakalayarak ilk dörtte yer almıştı.

Editör: TE Bilişim