Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Osmanlıspor'la oynadıkları maçta takımında 4 değişiklik yaptı.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara ve 26. haftadaki Galatasaray derbisinin ertelenmesi sebebiyle 17 gündür resmi maça çıkmayan sarı-lacivertliler, en son UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 17 Mart'ta Braga'ya karşı mücadele edip 4-1 kaybetmişti.

Teknik direktör Pereira, bu maça göre ilk 11'inde 4 değişikliğe giderek, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Luis Nani ve Diego Ribas'ı yedek bıraktı. Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan ve Volkan Şen'e görev verdi.

OSMANLI'DA DA DEĞİŞİKLİKLER VAR!..

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre kadrosuna 3 değişiklik yaptı. Akçay, Raul Rusescu, Lukas Szukala ve Gabriel Torje'yi yedek bırakırken, Uğur Demirok, Pierre Webo ile Papa Ndiaye'ye şans tanıdı.

POZİSYONLA BAŞLADI AMA... 

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda oynandı. Fenerbahçe'nin ataklarına iyi direnen Osmanlı, kontrataklarda etkili olamadı. 
4. dakikada sağdan ceza alanına giren Alper Potuk'un ortasında ön direkte Van Persie'nin ayak koyduğu topu kaleci Ahmet Şahin çeldi. Savunma daha sonra topu uzaklaştırdı. 24. dakikada Volkan Şen'in sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Alper Potuk'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 29. dakikada Van Persie sağdan serbest vuruş kullandı. Altıpasta Kjaer'in kafa vuruşunda savunmaya çarpan topu kaleci Ahmet Şahin kontrol etti.

30. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sol kanattan gerçekleştirdiği organizasyonda etkili oldu. Volkan Şen'in kullandığı kornerde ön direkte Kjaer'in kafasından seken topu savunma uzaklaştırmaya çalışırken meşin yuvarlak Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda top direğin üstünden az farkla auta gitti ve devre arasına 0-0 girildi.

OSMANLI DUVAR ÖRDÜ

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin etkili olma çabalarına karşı Osmanlı'nın direnci devam etti. Pereira, oyuna müdahale ederek Nani ve Fernandao'yu aldı ancak Fenerbahçe, aradığı pozisyonları bulamadı. Sarı lacivertliler Osmanlıspor duvarını açamadı ve 0-0'lık beraberlikle çok önemli 2 puan bıraktı ve haftayı 60 puanla tamamladı. Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında kazanırsa aradaki fark biraz daha açılacak.

FENERBAHÇE - OSMANLISPOR: 0-0

STAT: Şükrü Saracoğlu Ülker Stadyumu
HAKEM: Ali Palabıyık, Fevzi Demirhan, Serkan Çimen
FENERBAHÇE:  Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 46 Diego), Alper Potuk (Dk. 62 Nani), Ozan Tufan (Dk. 62 Fernandao), Volkan Şen, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira
OSMANLISPOR:  Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Numan Çürüksu, Pinto, Musa Çağıran, Mehmet Güven, Ndiaye, Lawal (Dk. 62 Dzon), Umar (Dk. 84 Erdal Kılıçaslan), Webo (Dk. 70 Rusescu)
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Reşit Akçay

SARI KARTLAR: Dk. 39 De Souza, Dk. 71 Fernandao, Dk. 81 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 44 Musa Çağıran, Dk. 67 Muhammed Bayır, Dk. 88 Ndiaye (Osmanlıspor)
Editör: TE Bilişim