Çaykur Rizespor yönetimi hafta başında istifa eden Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın yerine geçecek isin yoğun bir şekilde çalışırken gündeme Mustafa Reşit Akçay ismi bomba gibi düştü. Yeşil Mavili kulübün başkanı Metin Kalkavan aslında sezon başında görmek istediği Akçay’dan o dönemde “ Trabzonspor yönetimi kongre yapacak. Gelecek yönetimin kararını beklemeden benim bir başka teklife “evet” demem yakışık almaz” karşılığını vermişti. Bordo Mavili kulüpte başkanlığa seçilen Hacıosmanoğlu da Akçay’ı takımın başına geçirince Rize defteri açılmadan kapanmış oldu.

 ÇALIMBAY’IN YERİNE DÜŞÜNÜLDÜ

 Başkan Kalkavan, Rıza Çalımbay’ın istifa etmesinin ardından Mustafa Akçay’ında Trabzonspor ile yollarını ayırmasının hemen ardından harekete geçti. Akçay’a ulaştı ve kendisine Rizespor’un başına geç, sezon başındaki planı şimdi uygulamaya sokalım” diye teklifte bulundu. Mustafa Reşit Akçay, bu teklif karşısında duygulandığını dile getirdi ve Kalkavan’a, “ Teklifinizle beni onurlandırdınız. Çaykur Rizespor gibi kulubü çalıştırmayı tabii ki isterim ancak Trabzonspor’dan daha yeni istifa ettim. İstifa mektubumun mürekkebi kurumadan, bir başka takıma gitmem hiçde etik olmaz” karşılığını verdi.

 ÇOK KÖTÜ BİR ALGI YARATIRIM

 Metin Kalkavan’ın “ istersen İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşeyim ve seninle ilgili olumlu referans alayım” sözleri karşısında ise “ benim sorunum Hacıosmanoğlu’nun  ne düşündüğü meselesi değil, Trabzonspor camiasının bunu nasıl algılayacağıdır. Sanki sizinle dirsek temasına geçmişim ve bunun üzerine istifa etmişim gibi durum ortaya çıkar. Böyle bir algıyı asla yaratmak istemem. Bun nedenle sezon sonuna kadar dinlenmek istiyorum. Yeni sezon için gelecek tekliflere açık olacağım. Teklifinize çok teşekkür ederim. Çaykur Rizespor’a başarılar dilerim.” Diyerek görüşmeyi sonlandırdı:
Editör: TE Bilişim