Akçay yönetimindeki Osmanlıspor deplasmanda İsviçre temsilcisi Zürich’e 2-1 mağlup oldu. Mustafa Reşit Akçay, ilk kez 18 Temmuz 2013’de Trabzonspor’un başında Dery City maçıyla Avrupa Arenası’na ‘merhaba’ demiş, bu maçı da 4-2 kazanma başarısını göstermişti. Mustafa Reşit Akçay, başarısını geçen sezon başına geçtiği Osmanlıspor’da da sürdürmüştü. Grup öncesinde oynanan 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Akçay’ın ekibi, gruptaki ilk karşılaşmasını da kazanmış ve büyük sükse yapmıştı.

YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEMİŞTİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Avrupa Ligi’nde aldığı sonuçlarla gündem olmuştu. Akçay, uluslararası arenadaki 19 maçında da yenilgiyle tanışmazken, Osmanlıspor en son, Romen ekibi Steaua Bükreş’i evinde 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Mustafa Akçay’ın, Trabzonspor’un başında çıktığı Avrupa sahnesinde 12 maçta bileği bükülmemişti. Osmanlıspor’da da 7 maçta aynı başarıyı göstererek 19 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalayarak tarihe geçmeyi de başarmıştı. Akçay yönetiminde Bordo-Mavili takım, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Derry City’i 4-2 ve 3-0, Kukaisi’yi de 2-0 ve 3-1 mağlup etmiş, Dinamo Minsk ile ise 0-0 berabere kalıp, 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başarmıştı.

BAŞARIYI AKŞAMA KADAR SÜRDÜRDÜ

Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi gruplarında ise İtalyanların önemli takımı Lazio ile 0-0 ve 3-3 berabere kalmış, Polonya temsilcisi Legia Warşova’yı 2-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup etmiş, Güney Kıbrıs kulübü Apoel Limasol’u da 2-1 ve 3-1’Lik skorlarla yenip, grup birincisi olarak bir üst tura çıkmayı başarmıştı. Akçay daha sonraki süreçte istifa ederek Bordo-Mavili takımdan ayrılmıştı. Mustafa Reşit Akçay’ın Avrupa serüveni geçen sezon başına geçtiği Osmanlıspor’da da büyük bir başarıyla devam etti. Başkent ekibi ilk kez Avrupa’da bu sezon sahne aldı. Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki takım ilk turda Zimbru Chisingui takımını 2-2 ve 5-0’lık skorlarla çok rahat bir şekilde saf dışı bıraktı.

14 GALİBİYET 4 BERABERLİK VE 1 YENİLGİ

Osmanlıspor bir sonraki turda ise Kalju Nomme takımını 1-0 ve 2-0 yenerek Play Off’a çıkmayı başardı. Diğer ekiplere göre daha güçlü olan Middiylland’ı  1-0 ve 2-0’lık skorlarla geçen Osmanlıspor gruplarda mücadele etmeye hak kazanırken bir tarih yazmış oldu. Osmanlıspor daha sonra Steaua Bükreş’i konuk etti ve 2-0 gibi net bir skorla rakibini mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak dün akşam Zürich’te 2-1 mağlup olan Osmanlıspor Avrupa’daki ilk yenilgisini alırken, Mustafa Reşit Akçay’ın da saltanatı sona ermiş oldu. Akçay yönetimindeki takımlar Avrupa kupalarında oynadıkları 20 maçın 15’inde galibiyet alırken, 4 kez berabere kaldı, 1 yenilgi aldı, attığı toplam 41 gole karşılık, kalelerinde ise sadece 12 gol gördüler.