Trabzon'da kalmanın hayatında verdiği en doğru kararlardan biri olduğuna dikkat çeken Alanzinho, "Burada yedek kalsam da hocamın ve taraftarların bana güvendiklerini biliyorum. Mutluyum ve takımın geri kalanına ciddi bir dinamizm getirdiğime inanıyorum" dedi.

ELİMDEN GELDİÐİNCE ZAFERLERE KATKIDA BULUNACAÐIM

Trabzonspor'a 2008 - 2009 sezonunun devre arasında Norveç'in Stebaek kulübünden, "Yılın en iyi oyuncusu" ve "Yılın en iyi orta saha oyuncusu" ödüllerini kazanmış bir futbolcu olarak transfer edilen Alanzinho, Türkiye'de geçen 3 yılını ve sözleşmesini uzattığı önümüzdeki 2 yıldaki hedeflerini DHA'ya anlattı. Trabzonspor'da geçirdiği 3 yılın kendisi için her yönüyle iyi ve olumlu bir tecrübe olduğunu belirten Alanzinho, şunları söyledi:

"Bu 3 yılda galibiyetler de oldu, mağlubiyetler de. Ama şunu kabul edelim ki; galibiyetler çok daha fazlaydı. 3 yıl boyunca hiç unutulmayacak deneyimler ve tecrübeler yaşadık. 2 yıl daha burada olacağım ve bu galibiyetlere ve zaferlere elimden geldiğince katkıda bulunmaya, sayılarını artırmaya çalışacağım."

"JAJA GİTTİ, PAOLO GELDİ"

Geçen sezon takımdan ayrılan vatandaşı Jaja'nın çok yakın arkadaşı olduğunu hatırlatan Alanzinho, "Jaja ile çok iyi arkadaştık ve özel bir ilişkimiz vardı. Geçen sezon bize olağanüstü katkı yaptı. Çok yetenekli bir oyucuydu. Buradan ayrılması futbolda olabilecek bir durum. Brezilyaya gitti fakat onunla irtibatımı koruyorum. Destek olmaya çalışıyorum. Yardımcı olmaya devam ediyorum. Şu anda da yalnız değilim. Jaja gitti ama Paolo Henrique geldi. Paolo, Jaja'ya kıyasla farklı bir oyuncu. Paolo daha çok genç. Ona karşı farklı bir görevim var. 3 seneyi geride bırakıp buradaki uyumu tamamladığım için yol göstermeye, rehberlik yapmaya çalışıyorum. Çünkü daha yolun çok başında" dedi.

Alanzinho, takımdaki yabancı oyunculara, özellikle Cech, Celustka ve Henrique'ye yapılan eleştirilerin normal karşılanması gerektiğinin de altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlarımızın Türkiye ligindeki ilk sezonları. Uyum sürecini yaşamış, bu süreçteki sorunları yakından bilen biri olarak şunu söyleyebilirim ki; ilk sezon ne olursa olsun bir takım zorluklarla ve sorunlarla geçer. Önemli olan onları bir an evvel atlatabilmek, üstesinden bir an evvel gelebilmektir. Trabzonspor'un bir oyuncusuna eleştiri yapılıyorsa ve bu haklı bir eleştiriyse, bu hepimizin sorumluluğu. Çünkü eleştiri yapılıyorsa takım oyununda ve takımın genelinde yolunda gitmeyen bir Süperbahis şeyler var demektir. Bu oyunculara takım olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların uyum süreçlerini daha sorunsuz şekilde atlatabilmeleri için yardım ediyoruz. Epey bir mesafe kaydettiler. Sanırım eleştirinin dozu da bugün itibarıyla bir nebze azaldı. Bu oyuncuların önümüzdeki süreçte bize büyük katkı yapacaklarını düşünüyorum."

Alanzinho, zaman zaman formunda dalgalanmalar yaşamasıyla ilgili yapılan eleştirileri cevaplarken de şu ifadeleri kullandı:

"Her oyuncunun yüksek ya da düşük formla oynadığı dönemler olur. Benim için önemli olan nokta şu; kulübede veya ilk 11'de olsam da bana bu takım içinde hangi görevin biçildiğini ve takım içinde nasıl bir önem atfedildiğini çok iyi biliyorum. Bu güveni hissederek oynuyorum. Zaten burada kalmamı sağlayan en büyük sebep bu güven duygusu. Durumlar ve koşullar nasıl gelişirse gelişsin bana olan güvenin sarsılmadığını biliyorum. Yoksa bazen düşük bazen yüksek formla oynamak her oyuncunun başına gelebilecek bir şey."

TAKIMA KATKIMIN ARTTIÐINI DÜŞÜNÜYORUM

Trabzonspor'a geldiği ilk günden bu yana düşük form gösterdiği periyodlar olduğunu kabul eden Alanzinho, "Buna rağmen katkımın günden güne arttığını düşünüyorum. Zaten bu fikirde olduğum için sözleşmeyi uzatma ve burada devam etme kararı aldım. 3 senede şunu gözlemledim; benim katkım arttıkça kamuoyunda, kulüpte, şehirde daha çok sahiplenilen, kendisine daha çok önem verilen bir oyuncu haline geldim. Geçen sezon çok önemli noktalarda, sezonun dönüm noktalarında takıma önemli katkılar yaptım. Önemli goller attım. Çok önemli maçları çevirebilmemizde takıma yardımcı oldum. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda takıma katkımın ilk günden bu yana adım adım yükseldiğini görüyorum" dedi.

GÜNEŞ BANA HEP GÜVEN TELKİN ETTİ

Alanzinho, sözleşmesini uzatma sürecinde Şenol Güneş'le de bir çok kez görüşme yaptığını ifade ederek, "Sözleşmeyi uzattıysam, bu kararımın arkasında hocamızın bana desteğinin olduğunu gösterir. Şenol Güneş bana ilk günden bu yana sürekli güven telkin etti. İyi olsam da kötü olsam da, sorunlar yaşasam da mutlu olsam da koşulsuz şartsız yanımda olduğunu gösterdi. Onun iradesi neticesinde sözleşmeyi uzatma kararı aldım. İlk günden bu yana diyaloğumuz, ilişkimiz gayet olumlu bir seyirde devam etti" diye konuştu.

TAKIMA DİNAMİZM KATTIÐIMA İNANIYORUM

Alanzinho, mutlu olduğu bir yerde 2 yıl daha devam edecek olmanın kendisi için büyük bir memnuniyet olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Yedek kulübesinde olduğunuzda da takıma ciddi katkılar verebilirsiniz. Sivas maçında da oyuna girdikten sonra takımın geri kalanına ciddi bir enerji ve dinamizm getirdiğime inanıyorum. Takım arkadaşlarımızın gözünde bunun ışığını gördüm" dedi.

118 MAÇTA 13 GOL ATTI

Alanzinho, Trabzonspor formasıyla 103 Süper Lig, 12 Türkiye Kupası, 1 Türkiye Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Kupası olmak üzere 118 karşılaşmaya çıktı ve rakip filelere 13 gol gönderdi. Alanzinho, bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü de bu hafta oynanan Sivasspor maçında attı.

Kaynak: DHA

Editör: TE Bilişim