En büyük destekçilerinden olan kaptanı Tolga Zengin ise, “Bu başarının açıklaması kan uyumu. O bizi biz onu sevdik. Formayı da benimsedi” ifadelerini kullanıyor.

Eskişehir’de kiralık oynarken Fener’den Gökhan Ünal artı para takasıyla Trabzon’a transfer olduğunda Burak Yılmaz’a dair çok soru işareti vardı. Zira, eski takımlarında vasatı dahi aşamadığı sezonlar geçirmiş, ‘büyük’ şansları kullanamamıştı. Durum Trabzon’da farklı gelişti. Onu çok isteyen Şenol Güneş ve Ünal Karaman’ın desteğine bir de kadro yapısına dair şanslar eklenince Burak Yılmaz uçuşa geçti. Teofilo ve Umut’un gitmesiyle takımın hücum gücünü sırtlayan genç yıldızın milli formayı da kapması büyük moral oldu.

Egoistlik yapmıyor
Geçen sezonu 19 golle kapadıktan sonra, kendisi için, “Daha iyisini yapamaz” diyenlere de Burak Yılmaz sahada yanıt verdi... 17 maçta 21 gol atan Fırtına’nın starı, egoist bir golcü kimliğinden de sıyrıldı. Tüm bunlara rağmen en dikkat çeken noktalardan biri de Burak Yılmaz’ın mütevazi kimliğini koruması. Ön planda olmanın haklı gururunu yaşadığını dile getiren Trabzonspor’un silahı, arkadaşlarına haksızlık yapılmasına ise katlanamıyor! “Bu iş bir takım işi. Galibiyetleri sadece bana maletmek benim arkamdaki koca bir takıma, camiaya haksızlık olur” diyen Casinomaxi Burak Yılmaz, en çekindiği şeyin de nazar olduğunu söylemeden geçemiyor.

61’e sadece 2 var...
Kariyerindeki 59 Süper Lig golünün 40’ını Trabzonspor formasıyla atan Burak Yılmaz’ın Bordo-Mavililer için 61 sayısına ulaşmasına da sadece 2 gol kalmış durumda. Kentle bütünleştiğini ve bunun kendisinin işini çok kolaylaştırdığını belirten milli futbolcu, “Şehir beni ben onları sevdim. Her şey iyi gidiyor. Bu camiaya layık olduğu mutlulukları yaşatmak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullanıyor.

Yerelden övgüler
Trabzon’da gazeteler, Samsunspor galibiyetine sayfalarında geniş yer ayırdı. Gazetelere özelikle bu sezon mükemmel bir performans gösteren Burak Yılmaz’ı manşetlerine taşıdı. Günebakış, “Dün akşam
2 gol attı, asist yaptı, penaltı yaptırdı, kaçırdı, 4 pozisyondan yararlanamadı” dediği Milli Takım’ın da yıldızı için “Burakmıyor ki başka başlık atalım”, Kuzey Ekspres, “4x4 Trabzon”, Taka, “Rekortmen”, İlkhaber, “Mutluluğun
resmidir” ve Karadeniz Gazetesi ise “Kusursuz fırtına” başlıklarını attı.

Baba Yılmaz’ın gururu
Burak Yılmaz’ı başarısı, en çok da babası Fikret Yılmaz’ı mutlu ediyor. Son olarak Erciyesspor’u Bank Asya’nın zirvesindeyken bırakan başarılı teknik adam, Burak’ı izlemekten gurur duyduğunu anlattı. Trabzon’un Burak için en doğru nokta olduğunu belirten Yılmaz, “Ona verilen destek futbolumuz için de önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim