Galatasaray eski yöneticisi, kulüp üyesi ve tecrübeli gazeteci, televizyoncu Fatih Altaylı, Habertürk gazetesindeki köşesinde AK Partili yetkililerin Fenerbahçe taraftarları konusunda endişe duyduklarıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Altaylı, Ak Partililerin Fenerbahçe taraftarının tavrından rahatsız olduğu ve barışmanın yollarını aradıklarıni belirtti. Ayrıca, Altaylı ilginç bir tahminde bulunarak Yargıtay'dan Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım lehine bir karar çıkacağını savundu.  İşte o yazı: 

"Cemaatle süren gerginliği AK Parti'yi "oy oranı" olarak fazla rahatsız etmediğini biliyorum. Hatta partinin kurmayları, bu gerilimden AK Parti'nin kazançlı çıktığını, gerilimin AK Parti'ye pozitif yansımaları olduğunu düşünüyorlar. Cemaat'in, partinin oylarında bir düşüşe neden olmayacağından eminler. Hatta bu tartışma sonrası Cemaat'e gönül verenlerin sayısında düşüş olacğaını ileri sürüyorlar. Açıkçası Cemaat'le olan gerilimin yarattığı tedirginlik oyla ilgili değil.

Buna karşılık AK Parti kurmaylarını" düşündüren", oylara yansıyayacağını tahmin ettikleri gerelim "statlarad" olan bitenler. Özellikle de Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaşananlar. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda uzun zamandan beri neredeyse her maç AK Parti, hükümet ve Başbakan aleyhine sloganlar atılıyor, neredeyse 40 bin kişilik bir koro hükümete "sövüyor".

Beşiktaş'ta da benzer bir durum var ama Beşiktaş, AK Parti'yi Fenerbahçe kadar tedirgin etmiyor. Galatasaray'da ise "derin Galatasaray"ın AK Parti karşıtlığı biliniyor ama çok da umutsanmıyor. Fakat, Fenerbahçe'deki AK Parti karşıtlığı ciddi ciddi AK Parti yöneticileirnin gündeminde. Bazı AK Partililer, "Bu Fenerbahçe Mesut Yılmaz'a da sandıkta hesaplaşırız demişti ve Mesut Yılmaz bitti" diyerek durumu ne kadar ciddiye aldıklarını da gösteriyorlar.

Ve büyük ihtimalle bu nedenle AK Parti, bir şekilde Fenerbahçe ve Fenerbahçelilerle "barışmanın" yollarını arıyor. Bu yüzden de başlangıç olarak Yargıtay'dan Aziz Yıldırım'ı ve tüm Fenerbahçelileri sevindirecek bir karar önümüzdeki ay içinde çıkarsa kimse şaşırmasın"
Editör: TE Bilişim