Trabzon’a gelirken uzun süre düşündüğünü, hatta tedirgin olarak Türkiye’ye geldiğini, fakat şimdi çok memnun olduğunu vurgulayan Halil Altıntop “Türkiye’ye başarılı olmaya geldim ve kendimi Trabzonspor’a odakladım” diyerek Süper final maçlarında Trabzonspor ile iyi maçlar çıkartacağını söyledi.

Türkiye’de Hayat Tatilde Güzel

Almanya ile Türkiye arasındaki futbol anlayışının çok farklı olduğunu belirten Halil Altıntop şöyle konuştu, “Öncelikle iki ülke arasında hayat şartları çok farklı. Türkiye’deki hayat çok güzel. Ama tatilde... Bu hayat tarzı profesyonel bir futbolcu için gerçekten de kolay olmayabilir. Öte yandan sadece profesyonel futbolcu olmakla Türkiye’de birçok kapılar açılıyor, hayatını kolaylaştırıyor. Futbolcu olduğunuz için bir dediğinizi iki edimiyor. Ve biz bu yaptıklarımızla aslında kendimize zarar verdiğimizin çoğu zaman farkında bile değiliz. Almanya’da ise hiç kimse sana futbolcu olduğun için farklı bir gözle bakmaz.

Almanya’da insanlar Pazartesiden Cuma gününe kadar her sabah kalkar ve akşama kadar çalışır, ondan sonra da evlerine çekilir ve saat 19.00’da ailece yemek yenir. Türkiye’de ise hayat  20.00’den sonra başlıyor ve gece yarısına kadar sürüyor. Futbolcu için bu gece hayatları uzun bir zaman dilimine yayılırsa adeta ölümdür.”

Genç futbolcular hataya düşüyorlar

Futbolcuların Almanya’da adeta bir işçi gibi olduğunu vurgulayan Halil, “Oyuncular kulübün kurallarına uymak zorundalar. Futbolcuların sırtını sıvazlamak ise tecrübeli oyunculara, menajere ya da teknik adama düşen bir görevdir. Türkiye’de ise her şey galibiyetlere endeksli. Bir galibiyette zirveye yükseltiliyorsunuz, bir kaç gün sonra oynadığınız aldığınız yenilgide ise yerin dibine atılıyorsunuz” dedi.

Almanya’da yetişen genç oyuncuların birçoğunun çok erken Türkiye’ye geldiklerini vurgulayan Halil şunları söyledi: “Bu tercihleri doğru değil. Büyük bölümü ya geri dönüyor ya da Türkiye’deki futbol çarkında yok olup gidiyorlar...“

Golcü oyuncu, “Almanya’da oynadığım takımların yöneticileriyle sadece merhabalaşırdık. Orada, Türkiye’deki gibi galibiyet sonrası sırtınızı sıvazlayan, ‘Hadi koçum’ diyen, soyunma odasında prim açıklayan kimse yoktur” diye konuştu.

ALMANYA’DA SOYUNMA ODASI PRIMI DE YOK

Türkiye’de büyük değişim yaşanıyor

Türkiye’de bir futbolcu olarak derbileri yaşamak çok farklı bir duygu olduğunu dile getiren Halil, “Türk futbolunda çok şeyin değiştiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Zira ligde kaliteli maçların sayısı artıyor. Bence henüz büyük Avrupa ligleriyle kıyaslanamayacak olsa da Süper Lig’in iyi yolda” dedi.

Süper Final’de herkes bizi görecek

Trabzonspor’da bu sezon bir çok yeni futbolcuların katılmasıyla yeni bir ekip oluşturulduğuna dikkat çeken Halil Altontop, “Genç ve yeni bir ekip olmamıza rağmen büyük aşamalar kaydettiğimize inanıyorum. Ama daha iyi olmamız gerekiyor. Oyuncuların kapasitesine bakıldığında iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.

Son maçlarda Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığmız karşılaşmalarda beraberlik aldık. Asıl gücümüzü Süper Final maçlarında gösterebiliriz. Özellikle Burak Yılmaz bu sezon iyi sir sezon geçiriyor. Burak, attığı gollerle de bunu ispatlıyor” diye konuştu.

Hamit’in daha hırslı olduğu ortada

Halil ikizi Hamit ile kıyaslanması ile ilgili olarak ise, “Bu soru yıllardan beri her ikimize de sorulmakta. Hamit benden 10 dakika önce dünyaya gelmiş. Ben ondan 8 cm daha uzunum. Zira zaman zaman benim daha yetenekli, zaman zaman da Hamit’in daha yetenekli olduğu söyleniyor. İkimiz birçok açıdan aynı fikir yapısındayız. Ayrıca Hamit’in benden daha hırslı bir futbolcu olduğu ortada. Schalke, B.Münih, ve son olarak Real Madrid’e giderek kendisini kanıtladı. Onun başarısı beni gururlandırır” şeklinde konuştu.

Profesyonel futbolcu küsmez

2008 Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınmama rağmen, son anda kadrodan çıkarılmam benim için bir şoktu diyen Halil, “Fakat profesyonel futbolcu küsmez, özellikle kendi milli takımına hiç küsmemelidir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Trabzon’un insanı yeter

Trabzon halkının cana yakın bulduğunu ve doğru yerde olduğu vurgulayan deneyimli futbolcu, “Trabzon’un suyu, toprağı ve havası ve insanları yeter. İnanın bu sözleri söylemiş olmak için değil içimden geldiği için söylüyorum. Trabzon Havalimanı’na ilk indiğimden beri doğru yerde olduğuma ve iyi bir karar verdiğime hemen inandım. Ve inancımıda hep sürdürüyorum. Ayrıca futbol kenti olan Trabzonspor’un çok büyük bir kulüp olduğunu yaşayınca daha iyi öğrendim. Sıcak kanlı Trabzon halkı adeta futbolla yatıyor, futbolla kalkıyor” diye konuştu.