Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi.

TT Arena'da oynanan karşılaşmada gülen taraf deplasman aldığı 1-0'lık galibiyetle Sivaspor oldu ve kırmızı-beyazlı ekip tur atlamayı başardı. Galatasaray bu sonuçla kupaya 4. turda veda etti.

Sivasspor'a turu getiren tek golü 49. dakikada Erman Kılıç kaydetti. Bu yenilgiyle Galatasaray 28 Ocak'taki Bursaspor yenilgisinin ardından ilk defa bir resmi karşılaşmada mağlup oldu.

TERİM DEÐİŞİKLİÐE GİTTİ
Süper Lig'in 31. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe ile berabere kalarak play-off öncesi zirvedeki yerini sağlamlaştıran Galatasaray, sezonu iki kupa ile kapatmak adına işi sıkı tuttuğunu gösteren bir kadroyla çıktı. Kadroda ufak tefek değişiklikler yapan Fatih Terim, Elmander ile Melo'yu dinlendirirken, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Yekta Kurtuluş'u da kadroya almadı.

RÖVANŞ NİTELİÐİNDE MAÇ...
2008/2009 sezonundaki kupada da çeyrek finalde eşleşen iki Sultanbet ekipte o zaman gülen 1-1'lik iki maçın ardından penaltılarla Sivasspor olmuştu. Bir nevi o maçın rövanşına çıkan iki ekipten hızlı başlayan ev sahibi takım oldu. 3'te Selçuk'un ceza alanından çektiği şutu kaleci Atilla iki hamlede kontrol ederken, 5'te Baros'un yerde kaldığı pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu devam kararı verdi

EV SAHİBİ BASKILI BAŞLADI
Sarı-kırmızılı ekibin gole en çok yaklaştığı anda dakikalar 18'i gösteriyordu. Ceza alanı dışı sağ çaprazından kullanılan duran topa iyi yükselen Çek forvetin kafa vuruşu az farkla auta çıktı. Bu dakikaya kadar maçın mutlak üstünlüğünü elinde bulunduran Galatasaray pozisyondan iki dakika sonra bu sefer sol kanattan kazanılan duran topta Atilla'yı, Aydın Yılmaz'la geçemedi. 21. dakikada Necati'nin ara pasında Baros topu Atilla'dan önce kontrol edebilseydi tabelayı değiştirmesi içten bile değildi.

ATİLLA KALESİNİ KAPADI

33. dakikaya kadar kalesinde sadece bir pozisyon gören Galatasaray bu dakikada önemli bir gol pozisyonundan daha faydalanamadı. Ceza alanı sağ bölümünden içeriye giren Milan Baros kafasını kaldırdığı anda kale ağzındaki Necati Ateş'i gördü. Ayak içi bir pasla Ateş'i topla buluşturmak istedi ancak pasında top Atilla'nın ellerinde kaldı.

MUTLAK GOL KAÇTI
İlk yarının sonlarına doğru düşen tempoyu 42. dakikada Sivasspor'un yakaladığı pozisyon hareketlendirdi. Hızlı bir kontra atak yakalan konuk takım 3'e 3 geldi. Savunmanın arkasına iyi sarkan Erman Kılıç, Hakan Balta'nın ofsaytı bozmasıyla da ceza alanı içerisinde toplu buluştu ve Ufuk ile karşı karşıya kaldı. Sezonun dikkat çeken performanslarından birisine sahip olan Erman'ın yerden vuruşunu Ufak uzandı ve kurtarmayı başardı.

GOL GELİYORUM DEDİ...
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Sivasspor oldu. Sağ kanattan gelen Mehmet Nas'ın altıpasa yaptığı ortaya Cerny dokundu ancak Ufuk'u geçemedi. Ufuk Ceylan'ın ikinci önemli kurtarışını yaptığı bu pozisyonda dakikalar 47'yi gösteriyordu. Bu pozisyon iki dakika sonra gelecek golün habercisi niteliğindeydi...

GOL GELDİ!
49. dakikada yine aynı kanattan gelen Sivasspor'da Uğur Kavruk topu arka direğe doğru kesti. Aydın Yılmaz'ın yerine oyuna dahil olan Sabri'nin engellemek istediği topu Cerny göğsü ile önündeki Erman'a indirdi. İlk yarıda mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan Erman Kılıç bu sefer kırmızı-beyazlı ekibi sevindiren sonucu getirecek vuruşu yaptı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

HAMLELER SONUÇ VERMEDİ
Fatih Terim'in Riera-Emre Çolak değişikliği ile orta sahaya dinamizm kazandırma hamlesi atakların sıklaşmasını sağlasa da maçın işlk 1 saatinin tamamlasına rağmen aranan golü bulduramadı. Sağlı sollu ortalarla gelen Galatasaray'da son vuruş eksikliği bu maçta kendisini gösterdi. Sivasspor ise Eneramo ve Erman'ın süratinden faydalanarak kontra ataklarla gol bulmayı denedi ancak onlar da 1-0'lık tabelayı değiştiremedi.

BAROS ÇOK YAKLAŞTI
82. dakikada Çek futbolcu Sabri'nin ortasında ceza alanı içerisinde topu göğsüyle çok iyi kontrol etti. Önüne indirdiği topu sağ ayağı ile kaleye gönderdi ancak vuruşu az farkla auta çıktı. Bu pozisyonun ardından ev sahibi ekibin en azından maçı uzatmaya götürecek gol için umutları biraz daha azalmış oldu.

SON DAKİKADA TARTIŞMALI POZİSYON
90+5. dakikada Selçuk sağ kanattan atağa kalktı. Ceza alanına doğru kestiği top Ziya Erdal'dan döndü. Tüm Galatasaray'lı oyuncular Erdal'ın 'elle müdahale ettiği' itirazıyla hakem Mustafa Abitoğlu'na dönerken, Abitoğlu'nun kararı penaltı değil, devam oldu.

Kalan dakikalar iki takımın da gol kaydedemediği dakikalar olarak kayda geçti ve Sivasspor 1-0'lık galibiyetle çeyrek finale doğru yol aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası önünden uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Atilla iki hamlede topa sahip oldu.
19. dakikada Riera'nın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza sahasında Baros'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
20. dakikada Galatasaray'ın soldan kazandığı serbest vuruşu kullanan Selçuk İnan'ın ceza sahasına yaptığı ortada, penaltı noktası üzerinden Aydın'ın kafa vuruşunda, kaleci Atilla topu iki hamlede kontrol etti.
21. dakikada Necati'nin ara pasında Sivasspor savunmasının arkasına kaçan Baros bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak açıyı daraltan Atilla'dan döndü.
42. dakikada Kadir'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Erman ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun, müsait durumda yaptığı vuruşta Ufuk meşin yuvarlağa kontrol ederek, kalesinde önemli bir tehlikeyi önledi. 

Editör: TE Bilişim