İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 23. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Eibar’ı 3-1 yendi.

İlk yarıda iki takım da defansif bir futbol ortaya koydu. Orta saha mücadelesinde geçen ve gol pozisyonunun olmadığı ilk yarı 0-0 sona erdi. 

İkinci yarının hemen başında, kale vuruşu sonrası Saul’un hatasını çok iyi değerlendiren Sergi Enrich’in verdiği pasla ayağının içiyle topa güzel vuran "Keko" lakaplı Sergio Gontan, 46. dakikada Vicente Calderon Stadı’nda Eibar’ı 1-0 öne geçirdi. Keko, geçmişte formasını giydiği Atletico Madrid kulübüne saygıdan golden sonra sevinç gösterisi yapmadı.

Atletico Madrid, yenik duruma düştükten sonra daha atak oynamaya başladı. 56. dakikada Koke’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, koşarak ceza sahasına giren ve kafa vuruşuyla güzel bir gol atan Gimenez skoru 1-1 yaptı. 63. dakikada yine Koke’nin bu kez sağ kanattan kullandığı kornerde topla buluşan Saul’ün kaydettiği golle ev sahibi takım 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın uzatma anlarında, 91. dakikada Vietto’nun asistinde topu ağlara yollayan Fernando Torres maçın skorunu belirledi: 3-1. Atletico Madrid ile sözleşme uzatmadığı için ismi son haftalarda çok gündemde olan 31 yaşındaki Torres, maçın 76. dakikasında Carrasco’nun yerine oyuna dahil olmuştu. Torres, maçın son dakikasında attığı golle Atletico Madrid formasıyla 100. golünü kaydetti.

Kral Kupası’nda Celta Vigo’ya elenen ve ardından La Liga’da deplasmanda Barcelona’ya yenilerek şampiyonluk yarışında puan kaybı yaşayan Atletico Madrid, Eibar karşısında aldığı 3 puanla moral kazandı. Puanını 51’e çıkartan Atletico Madrid, henüz 23. hafta maçını oynamayan lider Barcelona’yı yakalamış oldu. Barcelona yarın deplasmanda Levante’yle karşılaşacak.
Editör: TE Bilişim