Milli takımın geleceği hakkındaki projeden, altyapılardaki problemlere kadar birçok konudan konuşan Abdullah Avcı, Emre-Zokora konusuna da değindi. 

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve Trabzonsporlu Didier Zokora arasında yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Avcı, şunları söyledi:

''Emre'yi uzun süredir tanıyorum. Saha dışında inanılmaz derecede olumlu ve pozitif yanları olan bir insan. Sahanın içinde bazen bir takım sıkıntılı pozisyonlara düştüğü durumlar oluştu. Son maçtan sonra görüşmedim. Konunun açılımının ne olduğunu bilmiyorum ama böyle bir durumun kamuoyunun bu kadar gündemine gelmesi hoş değil. Konunun detaylarını bilmiyorum. Kamuoyu devamlı bununla meşgul oluyor. Bununla çok meşgul olup da futbolun dışına çıkmak da üzücü. İki tarafı da dinlemek lazım. Detaylı şekilde empati yapıp onların yerine kendimizi koymamız lazım. Probleme problemle değil çözümle gitmek lazım. Umarım camialar, kişiler bu olaylardan yıpranmadan çıkarlar. Emre ile görüşeceğim, kardeşim, oyuncum. Her oyuncumla görüştüğüm gibi onunla da görüşeceğim.''