UEFA’nın Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında ‘şike’ vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından gözler yeniden Türk futboluna çevrildi.

UEFA Tahkim Kurulu’nun Sivasspor ve Eskişehirspor’u Avrupa’dan men etme kararı CAS’tan dönmezse önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde hangi takımın mücadele edeceği konusu da merak edilmeye başlandı.

Piyango Kasımpaşa’ya Vurmuyor!

UEFA’dan A lisans alamayan ve sadece yerel ligdeki düzenlemeler için 30 gün süre tanınan Kasımpaşa’nın önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma şansı otomatik olarak ortadan kalktı. UEFA Tahkim Kurulu’nun kararı CAS’tan dönmezse Sivasspor’un yerine önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan ilk takım lig sıralaması olarak Karabükspor olabilir ancak Karabükspor’un da 8 Mayıs 2011′deki Fenerbahçe maçından dolayı UEFA’da dosyasının olması ‘sıfır tölerans’ ilkesini bir kez daha akıllara getiriyor.

UEFA, Sıfır Tölerans Derse…

Eskişehirspor’un men kararı CAS’tan dönmezse piyango bu kez Bursaspor’a vuracak. Men cezası verilmesi durumunda Eskişehirspor’un yerine UEFA Avrupa Ligi’ne gitme ihtimali bulunan Bursaspor’un da şike soruşturmasında 17 Nisan 2011′de Trabzonspor – Bursaspor maçıyla yer alması tedirginliğe yol açan bir başka konu oldu.

Bursaspor’a Da Men Cezası Gelirse…

UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor’un ardından Bursaspor’a ‘sıfır töleranstan’ dolayı men cezası verirse bu kez de UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek olan takım Gençlerbirliği olacak. UEFA, Bursaspor ve Karabükspor’un şike soruşturmasındaki durumlarını inceler ve yeterli delil bulamazsa olası bir Sivasspor ve Eskişehirspor men cezasının CAS tarafından onanması durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek olan takımlar Trabzonspor’un ardından Karabükspor ve Bursaspor olacak.

Gençlerbirliği, Rizespor, Akhisar İçin De İhtimal Var

Sivasspor ve Eskişehirspor’un men cezası CAS tarafından onanır, Bursaspor ve Karabükspor’un şike davasındaki soruşturmalarında men için yeterli delili bulur ya da kanaate varırsa sıfır tölerans ilkesinden yola çıkarak Bursaspor ve Karabükspor’a men cezası verir ve UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek olan iki takım (Torku Konyaspor lisans alamadı) ligin 9., 10. ve 13. sırada tamamlayan Akhisar, Rize ya da G.Birliği olabilir.

SON DURUM:
6-Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7-Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
8-Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
9-Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
10-Akhisar Belediye
11-Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
13-Çaykur Rizespor