Fenerbahçe'de devre arası dönemindeki bütün planlar farklı bir hale geldi. Aykut Kocaman ve ekibini sakatlıklar olumsuz etkiledi. Sarı-lacivertli ekipte hem transfer çalışmaları askıya alındı, hem de mevcut kadroda sıkıntılar yaşandı.

Van Persie'yi sakatlığı nedeniyle sezonun ilk yarısında hiç kullanamayan Aykut Kocaman, devre arasında da kadro dışı bıraktı. Benzer şekilde Ozan Tufan da kadro dışı kalarak, planlardan çıktı.

Sezonun ilk yarısında Kocaman'ın en önemli oyuncularından olan Vincent Janssen'in sakatlık sıkıntısı da bitmek bilmedi ve hayal kırıklığı yaşandı.

Bunun yanında stoperde önemli bir alternatif oluşturan Luis Neto yine sakatlık yaşayarak takımı eksik bıraktı. Yine sağ bekte tam çıkış yakalayan ve 6 haftalık süreçte ilk 11'i zorlayan Şener Özbayraklı da sakatlık sorunuyla boğuşuyor. Bunun yanında Aykut Kocaman'ın takımında as kadronun önemli elemanı Martin Skrtel'in sakatlığı da özellikle taktiksel hesapları sekteye uğratıyor. Bir diğer isim Mehmet Ekici de sezon başından beri sakatlık sorunuyla uğraşıyor.

Ancak Aykut Kocaman ve teknik ekibe esas sorunu yaşatan sakatlık Giuliano'dan geldi. Kocaman'ın taktiğinde en kritik isim olan Brezilyalı yıldızın Göztepe maçında omzunun çıkması adeta şok etkisi yarattı.

Kocaman destek

Jose Fernandao'nun en büyük destekçilerinden biri de Teknik Direktör Aykut Kocaman... Antalya'daki devre arası kampını başarılı geçiren Brezilyalı oyuncunun son gelişimi ve performansı Kocaman'ın yüzünü bir hayli güldürdü.
Göztepe maçında gol atması da sambacıya olan güveni artırdı. Aykut Kocaman'ın, Bursaspor'da gol kralı olduğu günlere dönen Fernandao'dan çok umutlu olduğu ve Trabzonspor maçında da gol atması halinde çok iyi bir seri yakalayabileceğini düşündüğü vurgulandı.