Her konuşmasında laf arasına onur, şeref, haysiyet gibi kelimeleri sıkıştırmak zorunda hisseden Aykut Kocaman'ın İstanbulspor'dan neden gönderildiği ortaya çıktı.
  Dönemin İstanbulspor yöneticisinden alındığı iddaa edilen bilgilere  göre, dürüstlük abidesi Aykut Kocaman, İstanbulspor'a transfer ettirdiği Mehmet Yozgatlı ile aralarında anlaşıp ve komisyon aldığının duyulması üzerine , dönemin İstanbulspor başkanı Cem Uzan tarafından odasına çağrılmış. Eski yönetici olayı şöyle anlatıyor: "Başkan Uzan, hakkında duyduğu şeylerin aslı olup olmadığını sorduğunda Aykut Kocaman ısrarla reddetti, sinirlendi ve hatta Uzan'ı suçlamaya başladı. 
  Bunun üzere , aynı zamanda bir GSM operatörü firmasının sahibi olan Cem Uzan, Aykut Kocaman'ın telefon görüşme kayıtlarını önüne serdi. Bu durum karşısında çok şaşıran dürüst adam Kocaman bir kaç defa yutkundu ve odayı terketti. Cem Uzan tekrar yanına çağırttığı Kocaman'a "Biz seni adam zannettik" diyerek istifa mektubunu imzalattı ve görevine son verdi. Aykut Kocaman sonrasında, tazminat bir kenara, alacaklarını dahi istemeye yüz bulamadı. "

   Şenol Güneş'in sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz  şeklinde sorulan soruya "Şenol hocanın ne demek istediğini anlamadım" şeklinde cevap veren Aykut Kocaman'ın içinde onur , dürüstlük ve onurgeçen cümleleri neden anlayamadığını anlamış olduk.
Editör: TE Bilişim