NTVSpor ekranlarında Serdar Ali Çelikler'e laflarıyla saldıran Aziz Yıldırım'a cevap geldi. 

Sayın Başkan; NTV Spor'da 3.5 saat program yaptı; yarım saatini bana ayırdı. Söyledikleri malum. Hırsız-uğursuz-arsız diyemedi; "Ekonomi servisinde getir götür yapan adam şimdi Fenerbahçe'yi yönetmeye çalışıyor. Kendini F.Bahçe'nin üstünde görüyor" dedi...

İnşaatçı Aziz Yıldırım'ın futboldan anladığını, ama zamanında ekonomi gazeteciliği de yapmış Serdar Ali Çelikler'in futboldan anlamayacağını ima etti. Başkana kariyerimle ilgili uzun uzadıya CV yazmama gerek yok. "Madem ben kötü gazeteciydim, cezaevinden mektup yazma gereği duyduğun tek gazete yazarı neden bendim?" diye sormam yeterli.

"Aykut Kocaman ile ilgili yazıları değişti. 1 ay arayla farklı yazılar yazdı" dedi. Evet; liderden 9; ikinciden 5 puan geride ilk yarıyı bitiren; Yeni Malatya'ya elenen; kendi futbolcusunun bile "hoca değil" dediği teknik adamı "Alex'i oynatmazsan kaybedersin" diye eleştirdim. Sonra o benim "oynamalı" dediğim Alex; 28 tane gol atıp takımın şampiyonluğunda en önemli payı kaptı. Ben de Alex oynadıktan; takım rayına oturduktan sonra hocayı elbette ki eleştirmedim. Doğrularını da övdüm. Çünkü işim üzüm yemek; bağcı dövmek değil. Elbette bizler nasıl icra makamındakileri eleştiriyorsak onların da bizleri eleştirme hakkı var. Ama isterdim ki Aziz Yıldırım tek bir soruma dahi yanıt versin. Ben iki tane "3A" yazısı yazdım. Birinde kendisiyle ilgili 10 madde sıraladım; diğerinde 5 soru sordum. Hiçbirine yanıt vermedi. Ama hiç olmazsa yayının bir yerinde "Bu sene UEFA'da bir şeyler yapmamız lazım" diyebildi.

Yani yaza yaza; söyleye söyleye nihayet 14 yıllık başkanlık tarihinde ilk kez; Aziz Yıldırım'ın ağzından Avrupa'da başarı ile ilgili bir hedef duyduk. İlk defa lig şampiyonluğu dışında bir vizyon gördük. Yarım ağız da olsa; tam hedef belirlenememiş de olsa "UEFA'da bir şeyler yapmamız lazım" dedi başkan. Avrupa ile ilgili vizyonunu geliştirmek zorunda kalacak, çünkü ben sorularımı soracağım; camia da başarı talep etmeye devam edecek.

Sayın Başkan'a tek bir soru sormak isterim:
 
Yayında kendi ifadenizle Fenerbahçe'nin futbol; sadece futbol gelirlerinin 230 milyon dolar olduğunu söylediniz. Yani yaklaşık 176 milyon Euro. (Kulübün toplam geliri 210 milyon Euro) Geçen yılın UEFA; bu sezonunun Süper Kupa sahibi Atletico Madrid'in 100; İtalya Şampiyonu Juventus'un 154; son iki sezonun Bundesliga Şampiyonu Dortmund'un 138.5 milyon Euro geliri olduğu yerde; bu takımlar Avrupa'da belli bir seviye yakalarken sizin 176 milyon Euro'luk takımınız neden 5 yıldır Avrupa'da yok? Bu sorulara yanıt vermek; özeleştiri yapmak; Avrupa vizyonu konusunda yeniden kendinizi gözden geçirmek yerine benim kariyerimle ilgili eleştiri yapmayı tercih edecekseniz size bir tüyo; ben çocukken pazarda su da satmıştım, haberiniz olsun. Bir dahaki yayında kullanırsınız.
                                                                  
Serdar Ali Çelikler
Editör: TE Bilişim