Gençlik ve sor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'nın Fenerbahçe'ye şikeden dolayı verdiği 2 yıllık men cezasını CAS'ın onamasını TRT Türk'de ki Görüş Farkı Programında değerlendirdi.  

Konuyla ilgili gerekçeli kararın açıklanması gerektiğini belirten Bakan Kılıç, "Bu sorunu oluşturan da biz değiliz nihayetinde, bu sorun futbolun kendi alanında oluşturduğu bir sorun.  Bu sürecin kaynağında olan, meseleleri oluşturan siyaset değil, siyasetçilerin burada bir kusuru yok, bir dahli yok, günahı yok." dedi. 
"Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali?" sorusuna Bakan Kılıç, "Onun cevabı bende değil"  şeklinde cevap verdi. 

TRABZONSPOR'A AİT OLAN KUPA VERİLECEK Mİ?
Fenerbahçe'nin aldığı cezanın Trabzonspor'a kupanın verilmesi noktasında etkili olup olmayacağı şeklinde ki soruya ise Bakan Kılıç, şu şekilde cevapladı: 
"Bu durum etkiler dersem zaten görüş beyan etmiş olurum, etkilemez dersem diğer taraf açısından zaten görüş beyan etmiş olurum. Dolayısıyla, 2,5 senedir koruduğum dengeyi bozmuş olurum, bunu da bu kadar kolay yapmam. Şunu ifade etmek lazım. Herhangi bir olaya ya da olguya dayalı olarak hak sahibi olduğunu iddia eden bir tüzel kişilik varsa, o tüzel kişilik kendi mecrağında hakkını aramaya devam edebilir. Futbol kulüpleri hak arayışı sırasında rakip camiaları incitmeden, üzmeden, hakaret etmeden, tahrik etmeden bu arayışlarına devam etmeliler.

Fenerbahçe ise Fenerbahçe açısından da bu geçerli, Trabzonspor'sa Trabzonspor açısından da bu durum geçerlidir. Hak arayışına karar verecek olanlar yüksek sesten ya da tepkiden etkilenmezler. Eğer yargıysa, yargı yüksek sesten etkilenmez. Federasyonsa, Federasyon yüksek sesten etkilenmez. Bilakis soğukkanlı ve sağduyulu kararlar alınabilmesi için sükunete ve suhulete ihtiyaç vardır" 
Editör: TE Bilişim