Şimşek verdiği ve vermediği kararlarla hedef tahtasına oturtulurken Bursaspor cephesinden tepki aldı. Hakem yorumcuları da Barış Şimşek'in yönetimini eleştirdiler.

İşte Şimşek hakkında yapılan değerlendirmelerden bazıları:

MUSTAFA ÇULCU'NUN YORUMLARI

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş-Bursaspor maçının hakemi Barış Şimşek'in performansını değerlendirdi. Siyah beyazlı takımın 2. ve 3. gollerinden önce Şimşek'in çok ciddi hatalar yaptığına dikkat çeken Çulcu, hakemin kartlarını da yanlış kullandığını vurguladı.

 

DAKİKA5:HAMZAOĞLU KARARLARI DOĞRUYDU Taç kararına tepki koyan Hamza Hamzaoğlu topu yere vurdu. Hakemin Hamzaoğlu'na ikazı yerindeydi. Maçın sonuna doğru sinirlenen Hamzaoğlu'nu tribüne göndermesi de doğru.

DAKİKA 19: OFSAYT KARARI DOĞRU Beşiktaş'ın Marcelo ile attığı golde hakemin ofsayt yorumu doğru. Marcelo, kaleci Harun'u etkiliyor.

DAKİKA 21: GOMEZ'İN GOLÜ TEMİZ Gomez'in attığı golde ofsayt yok. Hosogai ofsaytı bozuyor.

DAKİKA 23: SIVOK ÇIKAN SARI DOĞRU AMA HOSOGAI'Yİ ATLADI Sosa'nın ayağına basan Sivok'un sarı kart görmesi doğru karar. Ancak o esnada Hosogai de Atiba'nın hayalarına bir hareket yaptı. Hakemin bu pozisyonu tolore etmesi kabul edilemez.

DAKİKA 47: PENALTI BEKLENTİLERİ BOŞUNA Bursaspor ceza alanındaki Gomez-Hosogai mücadelesinde Hosogai'nin rakibe herhangi bir darbesi yok. Beşiktaşlılar penaltı bekledi ama devam kararı doğru.

DAKİKA 51: OLMAYAN KORNERDEN GOL GELDİ Beşiktaş hücumunda hakem önce aut dedi, sonra Gomez'in tepkisini görünce kornere döndü. Halbuki pozisyon auttu. O kornerde Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Bu golde Alexis'e gol pasını veren Atiba ise ofsayt değildi, içeriden çıktı.

-----------------

IVAN BEBEK BENZETMESİ

Ahmet Çakar, Beşiktaş-Bursaspor maçı hakemi Barış Şimşek'in yönetimini eleştirerek onu Fenerbahçe'nin Braga'ya elenmesine sebep olan Hırvat hakem Ivan Bebek'e benzetti.

Verdiği kararların yanlış olduğunu düşünen spor yorumcusu  Ahmet Çakar, hakem  Barış Şimşek için ilginç bir benzetmede bulundu. Çakar, Karşılaşmanın hakemi  Barış Şimşek'i,  Fenerbahçe'nin Braga'ya elenmesine sebep olan Hırvat hakem Ivan  Bebek'i kastederek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Futbolumuz yeni bir bebek kazandı.BARIŞ BEBEK....." ifadelerini kullandı.

Çakar, "Beşiktaş lehine verdiği penaltı bir hibrit penaltı. Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Sosa hibrit çime takılıyor ve kendini yere bırakıyor. Son 10 dakika maç 3-2’ydi ve Bursa oyun hakimiyetini eline geçirmişti ama maalesef hakem Beşiktaş’ın 12. oyuncusu gibi sürekli Bursa aleyhine düdükler çaldı. Hele hele oyun bitmeden bir dakika önce Quaresma’nın rakibin böğrüne soktuğu ayak var ki kart verse en az sarı olacak ve ikinci sarıdan kırmızı ile oyun dışı kalacaktı. Ama Quaresma, kırmızı kartı ancak maç bittikten sonra gördü.Teknik direktörler en az hakemler kadar hakemliği bilirler... Bursa’nın hocası Hamza Hamzaoğlu, son 15 dakikadaki rezilliği gördü. Hakemin Beşiktaş’ın 12. oyuncusu gibi mücadele ettiğini fark etti ve oyundan atıldı." dedi. 

ERMAN TOROĞLU SAVUNDU

Şimşek'in yönetimini beğenen ender yorumculardan biri Erman Toroğlu oldu. Toroğlu, "Barış Şimşek maçın tansiyonu yükseldiği zaman o tansiyonu düşürecek kapasitede ve kabiliyette değildi. Diyeceksiniz ki 'Hakem çok büyük hatalar yaptı mı?' Bence yapmadı. Penaltıyı tartışıyorlar. Ama hakem pozisyona çok yakın ve Sosa'nın sol kaval kemiğine bir darbe var. Hakem uzak olsa bu pozisyonu kaçırabilir. Çok yakındı ve 'cart' diye düdüğü çaldı. 75'ten sonra iki takım futbolcuları birbirlerini kollamaya başladılar. Kontak noktaları sık sık olurken hakem en tehlikeli işi yaptı: Avantaj uygulaması... Tamam iyi hakem avantaj uygulayan hakemdir. Ama pozisyonun devamında hiçbir şey olmayacak." görüşlerini savundu.

 

SERDAR TATLI'YA GÖRE

"Mücadele içerisinde kritik sayılabilecek pozisyonlar oldu. Bursasporlu Hosogai, 45’te sarı kart gördü. Ancak bu oyuncunun daha öncesinde Atiba’nın kasıklarına doğru bir darbesi oldu ki, daha bu dakikada oyundan atılması gerekirdi. Beşiktaş’ın 22. dakikada Gomez’le atmış olduğu ilk golde ofsayt şüphesi olmasına rağmen yardımcı hakemin devam ve gol kararını doğru buluyorum.Maçın ikinci yarısında Beşiktaş’ın Alexis ile attığı ikinci gol öncesi, Atiba’nın pozisyonu ofsayt değil. Ancak 57. dakikada Sosa’nın yerde kaldığı pozisyona penaltı kararı çıkması, bana çok inandırıcı gelmedi. Rakip oyuncunun, Sosa’ya bir hareketi, darbesi yok. Maçın bitişinden sonra Quaresma ve Hosogai’nin hareketleri zaten maçın neredeyse önüne geçecekti. İki oyuncuya kırmızı kart çıktı ki, bu dakikaya gelmeden bu isimlerin atılması gerekirdi."

 

SELÇUK DERELİ: SONUCU BELİRLEDİ

"Barış Şimşek’in penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan kararı eklenince, maçın da sonucunu hakem belirlemiş oldu. Hakemler maç sonuçlarını sezon başından beri belirlemeye devam ediyor. Bence hibrit çim üzerinde oynanan maçta bu karar hibrit penaltı olarak tarihe geçmiştir. Çimlerin bozulmasından endişe duyuyordum ancak futbolcuların zorlandığını görmedik. O yüzden bu sistem çok doğru seçilmiş, harika bir zemin vardı." 

 

"KONTROLÜ TAMAMEN KAYBETTİ"

Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz, Barış Şimşek'in maçın son 15 dakikasında oyunun kontrolünü tamamen kaybettiğini öne sürdü.

Yavuz, " Maçın ağırlığını kaldıramadı. 53’de Beşiktaş’ın 2. golü geldi. Ancak bu golün öncesinde net bir hakem yanlışı var. Top auta çıkmışken ve hakem aut kararını gösterirken, Gomez’in itirazları hakeme kararını değiştirtti. Autu korner yapan Barış Şimşek, Beşiktaş’ın 2. golü atmasına da bu vesileyle sebep oldu. Hakem 56’da maça tesir edecek çok önemli bir yanlış daha yaptı. Hosogai’nin uzattığı ayak yerde ve topa temas etmemesine rağmen, Sosa’ya da hiçbir müdahalesi yok. Sosa’nın ayağını takması ve penaltıyı istemesi sportmenlik dışı bir hareketti. Bu yanlış bir penaltı kararıydı." yorumunu yaptı.