Kulüpler Birliği Vakfı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak ziyaret öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le İstanbul'da bir araya geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantıda yer alan 17 kulübün, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemlerle ilgili sözlerini kınadığını belirterek, "Gerek 17 kulüp başkanı gerekse de TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile hakem odası basma tehdidinin kınanmasına karar verdik" şeklinde konuştu.

İYİ NOKTADA DEĞİLİZ
Daha sonra söz alan Yıldırım Demirören de Aziz Yıldırım'ı eleştirerek, "Türk federasyonunun olduğu yerde kimse bir yeri basamaz. Burası dağ başı değil. Kimse bir yere inemez. İnmemek gerekir ama inilmesine 'basıldı' denilmesini kınıyorum" dedi. Türk futbolunun iyi bir noktada olmadığına da dikkat çeken Yıldırım Demirören, "Türk futbolu istenilen düzeyde değil. Herkes gerçekleri görmek zorunda. Ayrıca kulüplerimiz mali akışlarını düzeltmezse, çok büyük sorunlar bizleri bekliyor" ifadesini kullandı.

Erman Toroğlu: DEVLET EL KOYMALI
"Eğer bir maçta soyunma odası basılıyorsa... Biri de diğerine "Ben de basarım" diyorsa... O da ötekine "Gücün yetiyorsa bas" diyorsa... Ve bu basılan yer hakem soyunma odasıysa, yani Futbol Federasyonu'nun namusuysa çok net söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Spor Bakanı ile bu işe el koyması gerekir. Çünkü bu namusu korumaya federasyonun gücü yetmiyordur, yetmemiştir."

AZiZ YILDIRIM NE DEMiŞTi?
Aziz Yıldırım, Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi 31 Ekim'de FBTV'de yaptığı açıklamada, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a yüklenmiş ve büyük yankı uyandıran şu sözleri söylemişti: "Beşiktaş hakemlerle ilgili konuşuyor. Bu hafta da Fikret bey hakemi gözleyecekmiş. Burası BBG Evi mi! Ben soyunma odasına giderken koridorda gördüm, söyledim. Hakem odası basmadım. Gerekirse basarım, onu da bilsinler. Fenerbahçe'nin haklarının yenilmesini engellemek için bunu da yaparım. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de zamanında hakem odasına, rakip soyunma odasına gitmedi mi!"